Понеделник, 27 Май 2019, 14:54

Приключи акцята за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета в Етрополе

14 Март, 09:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 394 0


В град Етрополе се проведе акция, чиято цел е овладяване популацията на безстопанствените кучета в града. Обработени бяха 29 животни. Това се осъществи чрез мобилна ветеринарна лаборатория на фирма „Ветеринарни практики ЗД“ ООД, с която Общината има договор.
Фирмата кастрира мъжките и женски безстопанствени кучета, обезпаразити ги против външни и вътрешни паразити и ги ваксинира против бяс, след което те бяха върнати обратно в ареала, който обитават. Методът кастриране-връщане е високо и трайно ефективен и в дългосрочен план води до спестяване на много средства. В популацията от стерилни животни, когато едно животно умре няма да има друго, което да заеме неговото място и това ще доведе до намаляване на крайния брой на безстопанствените животни. Връщането на здрави и неагресивни кучета на места, от където са взети предотвратява прииждането на други некастрирани и вероятно болни или агресивни кучета от покрайнините на града и поддържа баланса на популацията.
Всяко куче, което няма дом или се намира извън границите на дома на своя собственик или гледач и не е под прекия надзор на собственика или гледача, има статут на „скитащо куче” се обработва.
Община Етрополе напомня на всички собственици на домашни любимци да регистрират животните в Общинска Администрация - Етрополе. Регистрацията е безплатна, а за кастрирани кучета ежегодна такса не се дължи. Може да регистрирате Вашето куче в стая № 202 в сградата на Общинска Администрация – Етрополе или на тел. 0720/ 68 235. Таксата за притежаване на куче се заплаща ежегодно.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (25)
70% Complete
Не (19)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (26)
70% Complete