Петък, 26 Април 2024, 00:02

Приключи санирането на още три блока в Правец

21 Декември 2016, 16:32
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3461 22


Приключиха строително монтажните работи по санирането на поредни три блока в град Правец. Обновените по НПЕЕМЖС сгради отново са в квартал „Север“, с номера 109, 110 и 306.
 
На подписването на Констативните актове за установяване годността за приемане на строеж присъства областния управител г-жа Росица Иванова и екипа й, както и представителите на сдруженията на собствениците, фирмите проектант, строителен надзор и изпълнител на обектите.
 
В изказването кметът на общината Румен Гунински той подчерта, че обновяването на градската среда и това да се възползват максимално от възможностите, които предоставя Националната програма за саниране, са били сред приоритетите на общинското ръководство през тази година, които ще продължат и през 2017-та. За успешното обновяване на блоковете, г-н Гунински поздрави екипите на Областната и общинската администрации, които са успели да изградят добра комуниакция и оперативност в съвместната работа. На представителите на сдруженията на собственици кметът благодари за доверието, съдействието и търпението по време на строителните работи.
 
На свой ред Областният управител за пореден път поздрави община Правец за добрите резултати, постигнати при санирането по НПЕЕМЖС – и като качество на строително монтажните работи, и като количество обновени многофамилни жилищни сгради, с което общината се нарежда на първо място в Софийска област. Г-жа Росица Иванова пожела през 2017 г. броят блокове с изцяло променен облик и енергийна ефективност в общината да бъдат поне двойно повече и припомни, че следващата година е последната, през която държавата ще финансира 100-процентово санирането. Тя определи завършването на сградите като чудесен подарък, който собствениците на жилища са получили за предстоящите празници от държавата.
Последва полагане на подписи под Констативните актове, след което и посещение на блоковете.
 
Кметът и Областният управител поздравиха живущите в блокове 109, 110 и 306на кв. „Север“ и им благодариха за доверието към програмата, изтъквайки многобройните ползи, които съвсем скоро собствениците на апартаменти ще започнат да усещат. Те на свой ред споделиха добрите си впечатления и благодариха за възможността блоковете им не само да придобият своя нов облик, но и жилищата им да станат уютни и енергийно ефективни.
 
С финализирането на строителните работи по трите многофамилни сгради в Правец, общият брой изцяло санирани блокове по Националната програма в града става 6. Освен, че сградите са санирани по Националната програма, общината използва повода и инвестира в обновяването на водопроводната мрежа и уличните настилки, както и на някои от междублоковите пространства в кв. „Север“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Декември, 16:37

    Да са им честите новите данъци. :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Декември, 16:49

    А в Ботевград кога?
    Когато патриарх Неофит извърши божествена литургия в Мека ли?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Декември, 17:23

    В Ботевград ще се санира,когато си изберете по-буден кмет,че този вашия е много заспал.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Декември, 17:49

    Блок-кутийка,кафез.Ако ще от злато да е - не ми го хвалете.Друго е да стъпваш сутринта на тревичката.Губиш връзката с природата- ставаш идиот!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Декември, 18:38

    №1, откъде разбра, че ще има нови данъци, или на теб така ти се иска. Дори да има, ще ги платим с икономията, която се реализира, защото температурата в апартамента в който живея /блок 109/ се повиши с 5-6 градуса.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Декември, 18:53

    Мaйстор съм 16г.,но по негрaмотно сaнирaне не съм виждал .Нaй много 2години и ще се кaем .Товa сaнирaне ще ни излезе през носa .

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Декември, 18:58

    Сaнирaхa и моя апартамент ,но голяма температурна рaзликa няма .Товa дето пише 5става ако е нaпaлил още еднa печкa ,та май дали и той си вервa.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: монaтa 21 Декември, 19:19

    И кaкво се оказа ,сaнирaнето 100процентa от гърбa нa нaродa ,а не европaри ,ще плащат и внуците ,ми сaмо да не остaнем и без долни гaщи

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Декември, 21:39

    i gashtite sha vi vzemat.da ni taa strai..:D

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Декември, 22:49

    Само 5-6 градуса ли, дали щеше да е 50℅ икономията.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete