Четвъртък, 18 Април 2024, 03:33

Приключиха заниманията по проект "Спорт за децата в свободното време"

30 Юли 2015, 17:40
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2424 4


На лекоатлетическата писта в град Правец се проведе последното занимание по програмата на Министерство на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време обучение по вид спорт - Лека атлетика". Началото му бе дадено на 1 февруари 2015 г.
Тазгодишните занимания се проведоха от преподавателя по физическо възпитание в ОУ "Васил Левски" -гр. Правец Илона Манчева-Едуардова. Те бяха във физкултурният салон на училището и на лекоатлетическите писти и сектори в спортния ни комплекс.
В заниманията се включиха 45 деца. Те се провеждаха три пъти седмично по утвърден график. През шест месечния период на децата им бе осигурено пълноценно и разнообразно използване на свободното време. При изпълнение на заниманията Илона Манчева-Едуардова използва различни видове ходене, бягане, упражнения, скокове и подскоци. Децата бяха запознати и с техниките на скокове и хвърляния в леката атлетика.
Всички участници бяха наградени със специални грамоти, а също така най-добрите получиха възможността да бъдат включени в редовни занимания и тренировки в предстоящата нова учебно-тренировъчна и състезателна дейност на КЛА "Правец 92" за 2015/2016 година.
На последните тренировъчни занимания присъства европейската шампионка до 23 години в тройния скок - Габриела Петрова. Тя пожела на децата да са упорити и да постигнат нейните успехи. Габриела е в гр.Правец на подготовка за предстоящото Световно първенство по лека атлетика, което ще се проведе на 22 август в Пекин.  
Координатор и на тазгодишният проект бе председателят на местния лекоатлетически клуб Сашо Бункин. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 19:26

    Илонче, браво! Поздравления за това, което правиш. Успех!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 21:43

    От 45 деца на снимката - 15 ??
    Къде са Сени , Кристина , Николай , Младен и Силвия ?? Децата който представят клуба в другите градове ги няма, а другите деца ходят на тренировки в 40 градуса и не са стъпвали на съзтезания ???

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Юли, 07:47

    kravarke da malchish kato si gledash dobitaka i ne te interesuva koi tie vinoven

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Anonimen 13 Август, 21:18

    Napylno sym syglasen s nomer 2 ne moje vsichki deca da bydat oshtetqvani zaradi 3-4 i to neseriozni ,no lubimci na Ilona

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete