Събота, 20 Април 2024, 15:19

Приветствено слово на Петко Маринов - директор на ОУ „Васил Левски" - Ботевград

24 Май 2012, 11:46
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 13412 0


Скъпи учители, ученици, уважаеми родители ...
Днес цяла България чества Деня на словото, деня на буквите, Деня на духовността. Всички знаем, че този празник започва, когато Найден Геров и група млади български ентусиасти в Пловдив през 1851 г. на 11 май, в деня на светите братя равноапостоли Кирил и Методий, започват да честват Деня на буквите, Деня на славянската писменост, Деня на българската култура, на българската просвета.
Хубаво е, че и днес повече от век и половина по-късно ние сме се събрали тук заедно, за да отдадем дължимото на истор тята и традицията, хубаво е, че сме заедно. Хубаво е, че историята и традицията ни обединяват. 24 май е ден който ни съединява с поколения българи, които и в дни на народен подем и в дни на робство и страдания са отстоявали нашия език, нашата култура, българската народна идентичност. Но това е и денят, в който българските духовни стойности и днес биха могли да ни обединят в погледа ни за в бъдещето. Горди и щастливи сме всички ние ръководители, учители и служители, които макар и при трудни условия на работа успяваме да дадем всичко от себе си за обучението и възпитанието на младото поколение.
Празникът на славянските братя е и празник на нашият учител, нашият учител е инициатор за честването на този светски празник още преди освобождението.
В нашето училище работи чудесен педагогически и непедагогически колектив, който със своя опит, знания и професионализъм спомага за качественото обучение и възпитание на нашите ученици.
Продължавайте да работите със същия дух и любов за доброто и бъдещето на нашите ученици.
Мили първокласници днес за вас е последен ден за учебната 2011-2012 г.
Година изпълнена с много труд, вълнение и радост към учители и училище. Първите стъпки към знанието и възпитанието, към четенето, писането и смятането, усвоихте благодарение на първия учител в училище, който за пръв път ви подаде ръка за да продължите с придобитите от него и вас знания в по горните класове и етапи на обучение. Уважавайте и незабравяйте първите си учители, които дадоха всичко от себе си за да можете сега да имате първите знания за добър старт в училище.
Уважаеми бивши и настоящи учители и служители, дълбок поклон към вашата неуморна и благородна професия. Гордейте се, че сте истински българи с истинско българско сърце, раздаващи знания и обич към най-милите и обичани от нас - децата на България.
Днес е отново 24 май. Нека на този ден отново изразим любовта си към нашите деца, признателността към нашите учители, към техните учители, към всички онези, които бавно, внимателно и с много обич ни водят по пътя ш: израстването, по пътя на знанието и по пътя на зрелостта.
Нека на всички да ни е честит 24 май.

24.05.2012 г. Петко Маринов
Директор на ОУ „Васил Левски" - Ботевград
 


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Петко Маринов , ОУ "Васил Левски"

Подобни новини

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete