Събота, 20 Април 2024, 05:47

Призови отличия за самодейците от НЧ "Тодор Пеев-1871" гр. Етрополе

17 Октомври 2012, 11:04
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1906 0


В заседателната зала на общинска администрация кметът на общината инж.Богомил Георгиев се срещна със самодейци от НЧ "Тодор Пеев-1871" по повод завоювани отличия.Присъстваха още зам.кметът Росица Христова, гл.инспектор ПКВ Росица Иванова и секретарят на читалището Румен Петров.Първата награда бе представена от Диляна Гоцева -  ръководител на детска вокална група за изворен фолклор. Талантливите изпълнители са участвали в  V-ти международен фолклорен фестивал "РАЗИГРАНО оро" Охрид - Македония.Тяхното отличие е филигран и специална награда"Благодарница", която ръководителката на групата връчи на инж.Богомил Георгиев.
   От Първия национален фестивал на старата градска песен "Самоков-2012" творческо студио "Акварели" с ръководител Николай Николов се завърна с плакет и две грамоти "За отлично представяне" и "За най-добър млад изпълнител". На сцената на читалище-паметник „Отец Паисий - 1859”, в Самоков, под патронажа на кмета на общината Владимир Георгиев, се проведе конкурсната програма на Първия национален фестивал на старата градска песен. Форумът бе открит от председателя на читалищното настоятелство Стоян Пашов и председателя на тричленното жури академик Валентин Бобевски – председател на Съюза на хоровете в страната. Участие взеха общо 28 състава, групи и индивидуални изпълнители от цялата страна.
   Групата на Виолета Цолова "Ретротон" е получила покана за участие в гала концерта на Международния фестивал „Златен кестен” Петрич - 2012, който се организира от Община Петрич. За участието си получават специална награда грамота за успешно представяне.
   Кметът на общината инж.Богомил Георгиев благодари на самодейците за високите успехи и ги стимулира с парични награди. ТС "Акварели" получи 1000 лв. За Детска вокална група за изворен фолклор са предвидени 500 лв. Градоначалникът акцентира на това,че политиката на община Етрополе е да инвестира в културата и в момента започва реализацията на проект за енергийна ефективност на читалището, за който сумата е 600 000 лева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete