Вторник, 16 Април 2024, 10:59

Проблемът с транспорта на близо 1000 души остава нерешен

25 Юли 2018, 23:14
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2438 1


След среща между представители на комплекс „Сентрал парк“, зам.-кметът Стоян Стоянов и превозвачите обслужващи транспортната схема в община Елин Пелин, проблемът с липсата на транспорт за повече от 1000 души остава неразрешен. Вече повече от половин година жителите на комплекса са оставени без какъвто и да е обществен транспорт, който да ги отвежда до Нови хан, град Елин Пелин или София.
На срещата, провела се в общината, бяха обсъдени възможностите временно да се удължат съществуващите линии, минаващи през Нови Хан до комплекс „Сентрал парк“, или пускането на довеждащ транспорт от комплекса до селото. Според превозвачите обаче, ако се удължи линията, минавайки първо през „Сентрал парк“, хората от село Нови Хан ще останат без транспорт, или в най-лошия случай в превозните средства ще има правостоящи, за което се налагат глоби от Пътна полиция. Поради по-високите разходи ще трябва да се увеличи и цената на билета, което ще ощети жителите на Нови Хан и Елин Пелин. Вариант все пак има. Част от тези курсове се извършват с 18 местна маршрутка, която, ако бъде заменена с 30 местен автобус, проблемът би намерил временно решение.
Всички тези проблеми трябва да бъдат решени от общинската администрация чрез новата транспортна схема, която пък трябва да бъде готова през първата половина на 2019 година. Все още обаче не са предприети никакви действия за изработването й, а според експерти в бранша, община Елин Пелин няма административния капацитет да изработи нова транспортна схема. Подобни обещания жителите „Сентрал парк“ получиха и от предишните управляващи в лицето на и.д. кмет Йордан Йорданов, но в крайна сметка нищо не беше направено.
През годините община Елин Пелин не е инвестирала нито стотинка в облагородяването на района около комплекс „Сентрал парк“. Въпреки това жителите му внасят около 70 хил. лв. годишно в общината под формата на местни данъци и такси.




Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 21:09

    Градът на мечтите - аз така му викам, много смел инвеститорски проект.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete