Събота, 20 Април 2024, 00:38

Проблемите на "Сентрал парк" няма да бъдат решени от местните управляващи

10 Май 2018, 17:58
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 9019 12


Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов се срещна с жителите на комплекс „Сентрал парк“ в Нови хан. Замислената, явнo като рекламна среща, с цел предстоящата предизборна кампания, се оказа доста неприятна за кмета. Местното сдружение на собствениците беше поканило още кмета на Нови хан Петко Костов, общинските съветници Стефан Стоилов – председател на ГЕРБ и Валери Брънзелов (БСП), което не се хареса на Ивайло Симеонов. Според предварителното съобщение, Симеонов трябваше да разясни на местните жители ситуацията със започналата вече реконструкция на жп отсечката Елин Пелин – Септември. Според проекта новото трасе на жп линията ще преминава между съществуващия комплекс „Сентрал парк“ и новопостроения такъв. Оказа се, че подробности около строителството не могат да бъдат представени, защото разяснителна среща между НКЖИ и местната власт ще се проведе в петък на 11.05. Въпреки това, кметът Симеонов заяви, че e договорил да бъде изградена жп спирка за жителите на комплекса. Това твърдение беше посрещнато с усмивка от присъстващите, защото се знае още от 2016 г., че такава спирка е планирана, но тя не е следствие от инициатива на Симеонов или кметската администрация.
На срещата бяха обсъдени и други наболели проблеми. Такъв например е транспорта до комплекса или по-скоро липсата на такъв. В момента дори незаконната маршрутка, която обслужваше местните с превоз до София не преминава. Единственият начин за придвижване до Нови хан или София е с автомобил. През лятото на 2017 година след протести на сдружението собствениците, общината изгради спирка и пусна временна линия до Нови хан, но малко по-късно бе спряна. Според Симеонов причината е, че няма отчетен нито един пътник за този период. Според местните жители линията, която минаваше три пъти на ден е била в много неудобни часове, а с чакането на връзка в Нови хан, стигането до София е отнемало повече от час. Така проблемът засега остава неразрешен, а повече от 600 души нямат транспорт.
Разминаване имаше и за снегопочистването на пътя до комплекса. Преди време кметът Симеонов беше заявил, че общината плаща да се чисти тази отсечка, но защо това не се прави носи отговорност кмета на Нови хан Петко Костов. Вчера обаче, лансираната от кмета Симеонов версия беше по-различна. Той заяви, че пътят е незаконен и затова общината не може да поеме грижите за него. През изминалата зима, живеещите в „Сентрал парк“ плащаха на частна фирма да чисти пътя, за да могат да стигат до работните си места.
До този момент общинската администрация не е инвестирала нито един лев за разрешаване на проблемите около „Сентрал парк“ въпреки, че всяка година събира повече от 50 хиляди лева от местни данъци и такси.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: реалист 10 Май, 18:24

    Ако,някой пак гласува за тоя популист трябва да бъде прегледан от психиатър

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Аз 10 Май, 18:50

    Венци Тоцев май много му се ще да става политик! Лошото е че са му забранили и сега спекулира с глупости в балканец! Жалко!

    • (4) (2)
      1. добавен от: Анонимен 10 Май, 19:11

      Ако той е трън в очите на Симеонов, аз ще гласувам за него... :twisted: :twisted: :twisted:

    • (2) (1)
      2. добавен от: Анонимен 10 Май, 22:09

      Някой много го е страх от Тоцев. А лъжите са една след една. Нещо ново не излъга ли?

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Михаил 10 Май, 22:06

    Ами изберете си Стефчо Стоилов. Ще идва да ви грухти всеки ден, а Венци Тоцев ще му приглася. А Башев ще им е PR.

  • Отговори (0) (6)
    4. добавен от: Анонимен 11 Май, 18:29

    Цикачи, не се занимавайте с кмета, забравете че с жалките си писания ще изопачите добрата работа на момчето. Жалки сте :D

    • (6) (1)
      1. добавен от: Аз 11 Май, 18:49

      Добрата работа я виждате само лизачите.Другите виждаме никаквата му работа и пълното безхаберие

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: :) 11 Май, 18:51

    Ама общината има ли кмет?

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: skeptik 22 Май, 11:24

    Живущите в квартала, наречен веднъж от едни общинари "Джурасик парк", са
    забравени "и от Бога, и от царя"! Изход не се вижда! Кметът Симеонов да си ходи у дома, мерси за усмивките му, друго не сме видяли! От живущите в Сентрал парк /какво претенциозно име!/ се интересуват само "кучетата-касички" единствено заради плащането на данъци и такси, и, разбира се, преди избори!

  • Отговори (3) (4)
    7. добавен от: ха хахо 12 Януари, 19:06

    Когато си купувахте кутийките с градския транспорт ли отидохте да видите къде ще поникнат? Петата линия на матрото ще стига до там за да обслужва и по-бедните нови софиянци.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: ген Гоцев педала 22 Януари, 16:39

    Ами вижте сега цървули когато си купувате имот от 40000 евра е ясно, че ще има недостатъци и това е нодостатъка така, че шат дъ факъп

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Симеон Михаилов 9 Декември, 13:35

    Вина зона "Побит камък", която се води към с.Нови хан има проблем с моста над ж.п. линия. Той почти ще се срути, но никой не взема отношение по въпроса.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete