Четвъртък, 25 Април 2024, 18:52

Продължава строежът на единствения на Балканите център за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет

26 Август 2019, 13:50
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 7168 1


Най- модерният социален център в България се изгражда в село Опицвет, Община Костинброд. Благодарение на сдружението на родители на деца с онкохематологични заболявания, тази благородна инициатива расте и придобива все по-завършен вид с всеки изминал ден. Центърът, който е разположен в хълмовете на общината, където въздухът е изключително чист, а природата има своите забележителности, се изгражда със средства от Държавен фонд “Земеделия”. 3.5 милиона лева се отпускат като европейско финансиране, въз основа на одобрения от фонда проект.
Общината помага за изграждането на онкоцентъра със 750 000 лева. Към момента от бюджета си е отделила и средства за изработване на проект за асфалтов път до онкоцентъра - от края на с. Опицвет до обекта, като се очаква съдействие от страна на държавата за реализирането на проекта. Така с огромната помощ от европейските фондове, активните действия на правителството и подкрепата от Община Костинброд, се изгражда единственият на Балканите и седмият в света подобен център.
Капацитетът му ще е приемане на всички възстановяващи се от онкозаболявания български деца с техните семейства, както и деца от Балканския полуостров и други европейски държави. Това е най-новата социална услуга с модерна визия в страната ни, зад която застават държата и общината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Марин Груев 26 Август, 14:10

    Най после да започне да се прави нещо смислено в тая държава. Браво

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete