Петък, 29 Март 2024, 13:23

Проект "Устойчива екология" на СУ "Христо Ясенов" - Eтрополе и обучение в далечна Швеция

16 Февруари 2017, 11:48
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1376 0


Първият семестър от проекта „Устойчива екология“ е към своя край. Една от последните планирани дейности беше обучение на педагогически специалисти за преподаване на английски език като чужд език. Това събитие се проведе от 1.02.2017 до 6.02.2017 год. в партньорското училище в град Борас, Швеция.

Заедно с млади преподаватели  от всички партньорски институции от наша страна участие взеха Стефка Станева и Марина Кацарова – учители по английски език в СУ „Христо Ясенов“. След тридневно лекционно обучение, съчетано с много  игри и разиграване на ситуации, организаторите проведоха практически уроци в реална учебна среда. След това участниците в обучението трябваше да приложат и покажат наученото пред останалите в групата. Ръководителят на проекта Гарт Принс от Великобритания, показа как се преподава и драматизира Шекспир в училище. Той разкри кои са тайните и предимствата на използването на директния метод на преподаване за успешното усвояване на английски език.

Гостоприемните домакини показаха своето училище и начина, по който организират учебния процес там. Впечатлени бяхме от обстановка, екипната работа и учениците, които не носят учебници, а I-pad в раниците си (не се отнася за 1-4 клас), но въпреки това се учат да шият, плетат и изработват дървени и метални предмети.

Тъй като проектът е с екологична насоченост, шведските партньори  организираха посещение на местния научен център, който насърчава научни и екологични иновации. Борас е един от градовете, където отпадъците се събират разделно, водата се топли от отпадъци, произвежда се биогаз. Програмата включваше и  среща  с представители на две местни фирми, които разказаха за техния принос към развитието на района.

Повече информация и снимки може да видите на www.ecolion.weebly.com – нашият портал към всички дейности по партньорството.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete