Вторник, 23 Април 2024, 14:25

Проект за услуги за ранно детско развитие стартира в Правец

24 Август 2016, 15:40
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1895 5


 Започва изпълнението на проектните дейности по процедура „Услуги за ранно детско развитие” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. 
На 3 август Кмета на Община Правец подписа договор с МТСП за реализирането на проект „Център за семейно консултиране и подкрепа- Правец”.
Проектът надгражда създадените също по проект интегрирани услуги за ранно детско развитие, осъществени със заем от Международната банка за възстановяване и развитие в периода 2008-2015 г.
Новият проект е безвъзмездно финансиран от оперативната програма и предвижда предоставяне на комбинация от иновативни, интегрирани социални, здравни и образователни услуги, както и мерки за превенция и подкрепа на малки деца и семейства в риск. Услугите  са с голям мобилен компонент, предоставят се в дома или в друга естествена за детето среда. Съобразени са с индивидуалните потребности и ресурси на семействата и подрастващите.
Целевите групи са деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, вкл. деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.
Проектните дейности включват:
• Формиране на родителски умения, създаване на връзка родител-дете, повишаване на самочувствието и увереността на родителите и разширяване на подкрепата;
• Подкрепа на семействата в грижата за децата, справяне със семейни проблеми, създаване и развитие на умения и ресурси за пълноценно социално включване и реализация;
• Редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата. Превенция на детската заболеваемост, смъртност, неполагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст;
• Увеличаване на готовността на децата от целевата група и мотивацията им за равен старт с техните връстници при постъпване в първи клас.
 
За предоставяне на услугите ще бъде подбран персонал, включващ специалисти от различни сфери – медицински специалисти, социални работници, психолози, педагози и медиатори. Те ще работят в интердисциплинарни екипи и ще координират усилията си за посрещане на комплексните нужди на децата и семействата от целевите групи.
Проектът на община Правец е на стойност 243499,40 лева, а продължителността му е 26 месеца. 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 16:01

    Значи пак пари за циганчетата.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Август, 07:44

    Глупак - 1 !!!!!! Значи пак пари за Правец, а за Ботевград - к**!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Август, 15:33

    Защо сравнявате непрекъснато село Правец с град Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Август, 15:36

    На някои им се ще да се говори лошо за Б-д и непрекъснато се опитват да ни настройват срещу Ботевград. Не го правете ясно ни е че едното е град а другото не остана никой и нищо та даже избягаха хората

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Една правчанка 26 Август, 22:12

    Хора, никак ли не разбирате, че ако искаме да имаме бъдеще, трябва да сме ЗАЕДНО, а не срещу всичко и всички. Днес повече от всякога! Радвайте се на всичко хубаво в Ботевград, и на всичко хубаво в Правец и нека хубавите активности да се множат навсякъде. А и какво лошо намирате в програмата- циганчета ходещи на училище по-добре ли са от циганчета неходещи на училище?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete