Петък, 26 Април 2024, 01:12

Проекта „Исторически парк” бе представен в Сливница

3 Април 2019, 20:17
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1090 0


Проекта „Исторически парк”, който е най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света бе представен в град Сливница. Той бе лично презентиран от неговия директор и инициатор Ивелин Михайлов в Народно читалище „Съзнание-1907” при засилен интерес. Събитието бе организирано от Ивелин Александров, сътрудник на проекта за Сливница и Драгоман и на него присъстваха учители и ученици от училищата в Сливница, местни предприемачи и много граждани. На събитието присъства и бившия кмет на Сливница Георги Георгиев.

Най-големият исторически парк в Европа се изгражда на 130 декара край Варна в землището на село Неофит Рилски и ще отвори врати на 22 юни. „Исторически парк” е място за отдих и опознаване на историята на България през различните епохи. Комплекса е изграден изцяло от естествени материали и в него, ще могат да се видят и различни български занаяти и традиции, както и да се хапне традиционна българска храна.
„Идеята за създаването на Историческия парк е моя и се роди през 2011 година. Основната цел е с него да променим начина, по който чужденците приемат българите и България, както и начина, по който ние самите възприемаме себе си. Високо оцененият на световно ниво атракцион, ще промени и типа туристи, които посещават страната ни и в същото време ще създадем перспективен икономически отрасъл, който да даде възможност на много българи да правят международен бизнес”, споделя Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на „Исторически парк“ АД и инициатор на проекта.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete