Вторник, 16 Април 2024, 17:09

Проектът на Бюджет 2018 ще бъде публично обсъден на 12 януари

5 Януари 2018, 15:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1439 2


Рамката на Бюджет 2018 вече е изготвена. Предстои провеждане на обществено обсъждане на бюджета, което ще се състои на 12 януари 2018 г от 17.30ч в зала 14 на общинската администрация. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния редовен брифинг с местните медии.

До края на работния ден на 10 януари е срокът, в който в Центъра за обслужване на граждани ще се приемат предложения за обекти и дейности, които да бъдат включени в бюджета на общината за 2018 г. След това проектът ще бъде внесен за разглеждане от отделните постоянни комисии към ОбС. По закон в 15-дневен срок след внасяне в ОбС-Ботевград той трябва да бъде гласуван от общинските съветници, уточни кметът Гавалюгов. Проектът за Бюджет 2016 ще бъде публикуван на сайта на Община Ботевград.

Основните приоритети в инфраструктурно отношение в Бюджет 2018 е водопроводната мрежа в общината, както и реализацията втория етап от проекта за реконструкцията на Градския парк. „Предвидели сме средства за медицинска апаратура за МБАЛ Ботевград, за подпомагане на общинското дружество „ВиК Бебреш” със строителна техника, необходима за дейностите по подмяна на остарялата водопроводна мрежа”, заяви кметът.

През настоящата година общинското ръководство възнамерява да изготви и реализира проект за оформяне на площадно пространство във Врачеш.

За селата Трудовец, Врачеш и Скравена се предвиждат ремонтни дейности в читалищата, като за читалището в Скравена общината ще кандидатства за средства по проект „Красива България”.

Общината ще подпомогне отново и родителите, като финансира на една съществена част от таксите за посещение на детски градини и чрез подобряване на материалната база на училищата.

В МБАЛ ще бъдат заложени средства за подмяна на медицинска апаратура и за ремонт на останалата част на покрива на болницата.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 16:56

    и пак за Литаково НИЩО не е споменато! :conf:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Януари, 10:58

    za kvo da pravi za litakovo za ciganete li

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete