Събота, 20 Април 2024, 04:17

Проф. дтн инж. Цоло Вутов дари стипендии за студенти на Патронния празник на Минно-геоложки университет

21 Октомври 2019, 10:25
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1900 1


На тържественото честване на Патронния празник на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ (17 октомври) проф. дтн инж. Цоло Вутов връчи на проф. д-р инж. Любен Тотев, ректор, сертификат за дарение от Група ГЕОТЕХМИН на 17 едногодишни стипендии за студенти от университета. Стипендиите се даряват от дружествата Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В изказването си пред академичната общност, Съвета на ректорите, представители на институции, на бизнеса и студенти проф. Вутов подчерта, че висококачественото образование и обучение в университета е в основата на устойчивото развитие на минерално-суровинната индустрия, на минната наука и практика.

„В българската минерално-суровинна индустрия работят много възпитаници на Минно-геоложкия университет и благодарение на тях браншът се развива, допринася за националната икономика и благоденствието на цели региони. За нас, управляващите минни предприятия, е жизненоважно да осигурим перспектива за дългосрочното им развитие, за тяхната ефективност и опазването на околната среда. Но за да постигнем тези цели, ние инвестираме не само в иновативни технологии и в „умни“ машини, но и в хората, в нашите служители и в бъдещите специалисти. Ето защо четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН - Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, даряват на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ стипендии за студенти в рамките на нашата Програма за благотворителност „Българските добродетели“, каза проф. Вутов. „Вярваме, че по този начин ще дадем нашия принос, за да подпомогнем вашата мотивация за обучение, развитие и бъдещата ви професионална реализация“, обърна се той и към студентите.

Инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, приветства в поздравителен адрес проф. д-р Любен Тотев и академичната общност на МГУ „Св. Иван Рилски“ по случай патронния празник, както и започналата 62-ра Международна научна конференция’2019 - Добив и преработка на минерални суровини.

Сред присъствалите на патронния празник на МГУ от Група ГЕОТЕХМИН бяха също д-р инж. Владимир Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и изпълнителен директор на Геострой АД, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, директори на дирекции.

Снимка 1: Проф. дтн инж. Цоло Вутов дарява символичен документ за дарените стипендии на проф. д-р Любен Тотев.
Снимка 2: Клетва на първокурсниците.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 06:43

    ПФК. ЧАВДАР. ЕТРОПОЛЕ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete