Сряда, 24 Април 2024, 11:14

Проф. дтн инж. Цоло Вутов: " За 20 години сме инвестирали 1 млрд. лева в екологията"

23 Август 2019, 13:57
(4) (2)
Етрополе - Новини
Прочетена: 7315 13


Перфектна организация и над 200 официални гости пристигнаха вчера в Етрополе, за да присъстват на кулминацията от мероприятията по повод Деня на миньора и 44-годишнината на създаването на МОК „Елаците“ и 20 години от присъединяването на „Елаците-Мед“ АД към групата ГЕОТЕХМИН.

Официалната част започна точно в 17.00ч., а домакини на празника бяха проф. дтн инж. Цоло Вутов - управител на Геотехмин ООД и председател на Надзорния съвет на „Елаците-Мед“ АД и инж. Драгомир Драганов - изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД. Тържеството уважиха още: вицепремиера г-жа Марияна Николова, министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, зам.-министъра на околната среда и водите г-н Красимир Живков, Ловчански митрополит Гавраиил, Станислав Стайков- директор на Дирекция " Природни ресурси, концесии и контрол" в Министрество на енергетиката, Марин Маринов- председател на Общински съвет Етрополе, Димитър Димитров- Кмет на община Етрополе, Цветан Симеонов - Българско-търговско промишлена палата, проф. д-р инж. Любен Тотев-ректор на Минно-геоложки университет, Валентин Вълчев-председтел на федерацията на независимите сидикати и миньори, като всички те отправиха приветствия и към ръководителите на дружеството и към работниците по повод годишнините.

В приветствиeто си по време на тържественото събитие по повод празника кметът на Етрополе г-н Димитър Димитров отбеляза голямата отговорност на компанията във всички сфери на обществения живот. Председателят на Общински съвет - Етрополе г-н Марин Маринов връчи грамота и плакет "Почетен гражданин на Община Етрополе" на проф. дтн инж. Цоло Вутов за изключителните му заслуги за развитието на община Етрополе. Той отбеляза, че проф. Вутов винаги е бил близо до гражданите на Етрополе, до хората и техните тревоги и вълнения и винаги им е помагал.

В своето слово проф.дтн. инж. Цоло Вутов сподели : " Уважаеми министри, заместник-министри, депутати, посланици, приятели, колеги, изключително ценя оценката, която днес ми дава Общинския съвет и кмета на гр.Етрополе , но аз смятам, че тази оценка е по-скоро за колективите, които са допринесли за този успех. Благодаря на всички вас, защото без вас нямаше да постигнем това, което е сега. Позволете ми от името на Надзорния съвет на "Елаците-Мед" АД, от съдружниците на ГЕОТЕХМИН и лично от мое име да ви честитя миньорския празник - Ден на миньора . Защо честваме 44 години и защо 20 години? Честваме 44 години от започването на МОК "Елаците". За 20 години, откакто предприятието е в група ГЕОТЕХМИН , са направени дълготрайни инвестиции в оборудване , машини и околната среда за 1 млрд. лв. Дигнахме заплатите с 350% и заплатата в момента е 1270 долара. Раздаваме безплатна храна на всички служители, но трябва да се гордеем със специалистите с младите кадри. За в бъдеще трябва да ориентираме към социалната политика, демографската политика, образованието и бъдещето на младите хора. Младите хора да се учат, работят и живеят в България."

Поздравления изпратиха министърът на икономиката г-н Емил Караниколов, министърът на земеделието г-жа Десислава Танева, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, кметове, партньорски организации, компании, училища.

Тържествен водосвет за здраве, успех и благоденствие бе отслужен от Н.В.Пр. Ловчанския митрополит Гавриил. Той поздрави проф. дтн инж. Цоло Вутов и ръководството на група ГЕОТЕХМИН и „Елаците-Мед“ за стремежа им да създават материални и духовни ценности и радост за хората.

В седмиците преди това тържествено честване бяха връчени близо 1000 юбилейни медала на мениджъри, служители и партньори с принос за развитието на „Елаците-Мед“.

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (13)

  • Отговори (8) (10)
    1. добавен от: Анонимен 23 Август, 15:19

    Всичко беше почти идеално, като изключим основният фактор.
    Г-н Вутов забрави своите близки приятели, някои, от които вече не са между живите, но са дали живота си за Елаците и имат поколение след тях.
    За нас ваучери нямаше, но за братя и дружина да, освен това 80% от етрополци работят там, но беше по - важно да каним хора от другаде и накрая да кажем, че сме имали Еди си колко хиляди гости. Нима ние сме нищо и нямаме никакво право.
    Хора, замислете се, не спете.
    Аз спирам с коментарите, въпреки че има свобода на словото, но каквото и да говоря, най- вероятно е излишно, защото едва ли някой ще го разбере!!!
    Поздрави още веднъж, г-н Вутов.

  • Отговори (8) (4)
    2. добавен от: Анонимен 23 Август, 17:05

    Мафията ни краде , вие се радвате ,Няма такова племе като нас .

  • Отговори (9) (2)
    3. добавен от: Анонимен 23 Август, 17:22

    Каквото и да се направи за този град все ще се намерят недоволни!Защо просто не се порадвате на това, което се прави без да злорадствате. Не може да ви се угоди!А вие, аджеба, какво сте направили за града ни? Замислете се!

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Аз 23 Август, 21:55

    Празника беше страхотен!

  • Отговори (9) (1)
    5. добавен от: Аз 23 Август, 21:55

    Етрополци - имате страхотен център!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Донко 14 Януари, 23:16

      Така е, само трябва са се внимава, да не се спъне човек в новите плочки, а шадравана е специално от китайски е не порцелан, а теракот де... но затова пък е в много подбрани багри дори и Мунк би за видял на цветово то решение...

    • (0) (0)
      2. добавен от: Донко 14 Януари, 23:16

      Така е, само трябва са се внимава, да не се спъне човек в новите плочки, а шадравана е специално от китайски е не порцелан, а теракот де... но затова пък е в много подбрани багри дори и Мунк би за видял на цветово то решение...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 19:50

    ПРЕКРАСНО.

  • Отговори (1) (1)
    7. добавен от: Анонимен 24 Август, 23:10

    Какво му е хубаво смешен ка като хората

  • Отговори (1) (2)
    8. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 13:30

    Браво. Г. Н..ЦОЛО ВУТОВ.

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Шайба 14 Януари, 23:10

    То затова раковите заболявания в региона са толкова малко.... Щото Цоло инвестира.... ма и сина му инвестира в шампанско от еко грозде по 40 бимберици парчето, а ние ние си пием еко ракия от лъга и не вземаме сопите, щото сме си оФце....

  • Отговори (3) (0)
    10. добавен от: софиянец с Етрополски корени 18 Март, 16:47

    Крайно време е да се помисли за ЧИСТОТАТА на Искъра, погледнете Ловеч , Тетевен.... А ДАНО, ама....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete