Четвъртък, 25 Април 2024, 16:11

Професия и език в ТПГ "Ст.Панчев" Ботевград

20 Януари 2018, 14:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1794 10


За първи път тази учебна година в Техническата професионална гимназия „Стамен Панчев“ в Ботевград се предлага и интензивно обучение по английски език в професионалните паралелки по автотранспортна техника и телекомуникации, заяви инж. Катя Ценева – директор на училището. Учениците в тях ще имат 648 часа по английски език, което е равно на хорариума в езиковите гимназии. Този ход се оказва печеливш и тази година има по-голям интерес към училището.

„Правим това, за да привлечем вниманието към професионалното образование и децата да не се чувстват ощетени, че не са се записали в езикова гимназия – казва инж. Ценева. – Успяхме да назначим и много добри учители по английски, едната от тях е живяла дълго време в Америка. В нашия регион имаме 3 – 4 езикови гимназии и без добри преподаватели няма как да сме конкурентни. Но е крайно време да върнем доверието и на учениците, и на родителите в професионалното образование. То позволява бърза реализация на пазара на труда. Знае се какъв недостиг на кадри има в някои фирми. Жалко е да се похабяват реални възможности.“

Учениците от Техническата гимназия в Ботевград редовно печелят национални състезания по професии. Всяка година те и техни преподаватели пътуват по програма „Еразъм+“. Гимназията предлага обучение в няколко специалности, които са търсени на пазара на труда – металообработващи машини (дневна и задочна форма на обучение), шлосерство, автотранспортна техника, телекомуникационни системи, металорежещи машини (дневна и задочна форма на обучение).

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Януари, 16:10

    Поне посочете истинския източник на новината - РУО София регион!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Януари, 16:12

    Не сте автори!

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 20 Януари, 16:46

    Ако ще да са автори, важното да се обърне внимание на уч.процес и реализация на младите.Стига сте критикували, направете нещо.

  • Отговори (12) (4)
    4. добавен от: Анонимен 20 Януари, 20:08

    Ха ха мангалите миризливи,ще учат английски.Това училище,трябва да бъде закрито,че никой не ходи там.Има много фиктивни ученици.Така че уважаеми Българи,ако минавате от там с колата си,и видите мангал да пресича,дайте пълна газ,и го размажете,че омирисаха квартала

  • Отговори (5) (2)
    5. добавен от: Анонимен 21 Януари, 11:10

    По-добре научете циганите /ако идват на училище,а не са "мъртви души"/ на български език. Всички в града знаят колко и какво е обучението в това училище. Не се изхвъляйте толкова......

  • Отговори (5) (2)
    6. добавен от: Анонимен 21 Януари, 11:32

    Че на за миналата година няма нито едно диплома ,защото никой не издържа матурите

  • Отговори (0) (2)
    7. добавен от: Анонимен 21 Януари, 16:58

    Браво! Поздравления за ентусиазма и борбеността на настоящата директорка, инж. Ценева и екипа й да изградят едно професионално училище, обучаващо кадри за нуждите на бизнеса, което вярвам, ще създаде доверие и желание и у родителите да насочат децата си към придобиване на занаят. И защо не ?!

  • Отговори (5) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Януари, 18:41

    Това виц ли е? За да научиш нещо се изисква желание, мозък и трудолюбие. Името си не могат да напишат без грешка, та комо ли английски.

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 22 Януари, 13:52

    Браво за тази конкурентна стъпка! Успех!!!

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Януари, 22:46

    Образование – приоритет или тежест?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete