Петък, 29 Март 2024, 12:04

Произведения на изкуството представиха ученици от ОУ "Н.Вапцаров"

15 Юни 2012, 15:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2266 1


15 ученици от Ателие „Творчество на боичките” при ОУ „Н.Й.Вапцаров с  ръководител  Ивелена Александрова (учителката по изобразително изкуство) откриха днес изложба-базар. Тя представи  рисувани стъклени бутилки, чинии и ръчно изработени аксесоари-брошки, верижки, обици, свещници,  които  бяха показани в Исторически музей – Ботевград. Те се продават на символични цени  от 1 и 2 лева. Децата от ателието демонстрираха на живо уменията си да рисуват с гумени бои върху тениски на двама свои съученици.
Ателието с ръководител Ивелена Александрова не за първи път излага своите произведения. „Музейните специалисти са най-щастливи, когато музея е пълен с ученици”, каза директорката Тодорка Коцева.”Щастливи сме още повече, защото базарът съвпадна с изложбата на филателния експонат на Момчил Пенев, който има образователно предназначение.”
Проявата на ателие „Творчеството на боичките” бе уважено от  директорката Евгения Иванова и всички учители на  учебното заведение.  Интерес проявиха дори ученици от ПМГ и много родители.
Изложбата-базар ще бъде достъпна до всеки посетител на музея до края на месец юни, каза още Тодорка Коцева.
 

Източник: Снимки: Исторически музей Ботевград

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Юни, 15:15

    ДЕПУТАТ от ГЕРБ е назначил баща си за свой сътрудник в парламента, научи "168 часа". Даниел Георгиев, избран от София-област, е издал пропуск на баща си - кмета на Ботевград Георги Георгиев, за сградите на Народното събрание. Градоначалникът е избран като независим с подкрепата на ГЕРБ.

    По принцип всеки народен представител има право да назначи двама сътрудници, които да му помагат чисто организационно или експертно по законите. Предполага се, че те получават възнаграждение от представителните средства на депутатите. Всеки от 240-те избраници взема по 1400 лв. допълнително именно заради сътрудниците си.

    Даниел Георгиев потвърди пред "168 часа", че е издал пропуск на баща си за свой сътрудник.

    "Да, така е, но той е кмет на Ботевград. Като такъв е участвал в най-успешните водни проекти, най-доброто регионално депо за отпадъци, а аз съм член на комисията по околна среда и води. Неговото експертно мнение за мен е незаменимо", коментира Даниел Георгиев. Той не плаща на баща си за съветите и няма други сътрудници. Даниел Георгиев не е внесъл нито един проект за закон или текст към закон.
    Още:
    "Алфа рисърч": ГЕРБ - 22,3%, БСП - 18,4%, партия на Кунева-5,5%
    "Алфа Рисърч": При избори днес партията на Кунева се бори с ДПС за третото място
    НЦИОМ: Профилът на избирателите на Кунева - като на ГЕРБ през 2009 г.
    Нощувка с приспиване в парламента на ГЕРБ

    "Не е грешка, че синът ми ме използва като капацитет. Трябва и другите депутати да използват хора с капацитет. Той ме е взел за сътрудник не като баща, а като кмет с 8-годишен стаж", заяви Георги Георгиев.

    Колегите на депутата са много изненадани.

    "Ако е така, реално Георги Георгиев е народният представител. Да вземат да се сменят. Очевидно става въпрос за лобизъм. Имал съм честта по време на кампанията да водя разговори и с единия, и с другия. В парламента не съм чул гласа на народния представител Даниел Георгиев, но изявленията на Георги Георгиев ги знам наизуст - и законодателни, и предложения към управляващите", коментира соцдепутатът Кирил Добрев.

    "Всеки сам решава кого да вземе, кой ще му върши работа. Баща му е кмет, може да го ползва, защото има богат опит в местната власт, в проектите", смята Цветан Сичанов от ГЕРБ. Според негови колеги обаче не е редно да си изпоназначат децата и родителите за сътрудници.

    Според източниците на "168 часа" Даниел Георгиев е бил препоръчан в кандидатските листи на ГЕРБ от Христо Стоичков. Той бил личен приятел на кмета на Ботевград и по тази линия покровителствал сина. Цветан Цветанов не бил възхитен от идеята, но отстъпил пред увещанията на Камата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete