Петък, 29 Март 2024, 11:13

Прокуратурата и ОДМВР потвърдиха, че убийството на Камелия Минева е от ревност

20 Март 2019, 13:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5394 18


След подаден на 19 март около 17.30 часа на тел. 112 сигнал за жена в безпомощно състояние в жк. „Васил Левски“ в Ботевград веднага към мястото бяха насочени полицейски служители.

След извършен анализ и оценка на риска, по разпореждане на главния секретар на МВР, незабавно бе сформиран щаб с участието на служители от ОДМВР- София, СОБТ и ГДНП съобщи ст. комисар Николай Спасов.

Във връзка с придобитата информация, че евентуалният извършител /съпруг на 37- годишната жена/ притежава законно две ловни пушки със сериозен заряд, бяха сформирани общо пет екипа за подсигуряване и поетапно проникване на различни адреси, където той би могъл да се укрива, за да може да бъде неутрализиран и задържан без риск за живота на полицейски служители или други граждани. Прониквайки на постоянния му адрес с помощта на робот, управляван от служители на СОБТ, 42- годишният извършител бе установен с прострелна рана в главата.


Оръжието на убийството е открито, съобщи ст. комисар Николай Спасов. От направените справки, от 2015 г. до момента не са установени подавани сигнали от близки, съседи, роднини на семейството или от самата потърпевша срещу нейния съпруг.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК, обясни окръжният прокурор Наталия Николова. Към настоящия момент са извършени множество процесуално- следствени действия, в това число оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, съдебно- медицинска експертиза.

От събраните до момента доказателства може да се направи извод, че се касае за убийство, извършено от ревност.

От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че жертвата има три прободни рани от нож. По тялото няма следи от борба или защитни наранявания. Първата рана е в дяната част на гръдния кош, вторият удар – в областта на шията, като посоката на прорезите е отгоре надолу. Смъртоносният трети удар е отстрани на гръдния кош и е пронизал изцяло левия бял дроб и лявата камера на сърцето. След този удар жената е починала след 2-3 минути. Предстоят още следствени действия", обясни окръжният прокурор.

По първоначални данни смъртта на извършителя е причинена от огнестрелно оръжие, в резултат на произведен от него самия изстрел. Едно от децата на семейството, което се е приближавало към местопроизшествието, бързо и адекватно е било изведено на разстояние от полицейски служител. С децата са работили психолози, след което са предадени на техни роднини. Процесуално- следствените действия по разследването продължават.


Подробностите по случая оповестиха административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура и директорът на ОДМВР- София.



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (7)
    2. добавен от: Анонимен 20 Март, 14:05

    За тоя мир няма да има, боклука долен

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 14:22

      Боклука вика дръжте боклука,така се измъкват някой

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (4)
    3. добавен от: Анонимен 20 Март, 14:09

    НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ,БЯХА ПРИЯТЕЛКИ СЕМЕЙСТВА

  • Отговори (20) (1)
    4. добавен от: Анонимен 20 Март, 15:01

    Отново се повдига въпроса как един лабилен "човек" има оръжие и как се дава разрешително? Съден е за хулиганство, как тогава има разрешение? На служба КОС й трябва нова политика с нови изпълнители!

  • Отговори (8) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Март, 15:53

    Вечерта казаха ,че не е въоръжен.Сега пишат че бил.Снимка не сложиха да знаят хората от кой да се пазят.Накачиха си техни снимки че водили разследване.Абе дайте убиеца.Някой гражданин можеше да даде инфо за него.

  • Отговори (2) (4)
    6. добавен от: Анонимен 21 Март, 07:17

    Дано ти е тежка пръстя шибан тлъст мехур

  • Отговори (1) (6)
    7. добавен от: Анонимен 21 Март, 12:06

    Предаден не само от жена си,приятел с който е всяка вечер не е издържал откачил е

  • Отговори (1) (3)
    8. добавен от: Анонимен 21 Март, 14:34

    #7 dokato q e tormozil ne e mislil nali ? sega predaden aide stiga ve4e 4e mi se povra6ta ot vas za6titnicite na tozi prevartql 4ovek . i kav priqtel mu e bil , grada e malak tova 4e govori6 s daden 4ovek nezna4i 4e ti e priqtel , barkate dumite i zna4enieto im!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  • Отговори (1) (2)
    9. добавен от: Анонимен 21 Март, 15:26

    По нея нямало никакви следи ,дори стари да показват че е тормозена,само някой пуска слухове.Ако е тормозена аотопсията показва ,били са нормално семейство,докато не се е влюбила в комшията ,,приятел,,

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: koi e iubovnika 21 Март, 20:21

    .....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete