Събота, 20 Април 2024, 08:01

Прословутият „гранулат” на ВиК „БЕБРЕШ” нещо не проработи!!!

6 Февруари 2012, 19:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2940 18


„Улиците на Ботевград не са били в такова тежко снежно-ледено състояние от много години насам”…
”Коли и хора газят небивала киша, лед и сняг почти по всички улици на града”….
......
Това не е картина от минали години!
Това е реалността днес 6-ти февруари 2012г.!
Широко рекламираната ДОСТАВКА на великият „лек” за леда по улиците на Ботевград – гранулат от Бургас, явно беше пепел в очите на хората.. През изминалата седмица (03.02 – петък), започна нанасянето на въпросната смес. По думите на специалистите от фирмата - "Очаква се до неделя главните улици в Ботевград и най-натоварените пешеходни зони да бъдат основно почистени". „Да, ама не!” - би казал отново Петко Бочаров, ако беше запознат със случая.
Заледените улици все още затрудняват движението и на автомобилите, и на пешеходците. Само по една-две от основните патни артерии едва пробива снегът и вижда бял свят основната настилка на улиците – асфалтът. Също, както ще направят кокичетата след няколко дни. Появата му може би се дължи и на почти плюсовете температури пред уикенда и трафикът на колите. 
Остават няколко въпроса: Трябваше ли да се чака снега да натрупа доволно добре и след това да се почистват улиците със смеси, или да се почистват ежечасно със снегорини? Кой от двата начина е по-рентабилен и по-изгоден за общината, респективно за гражданите-данъкоплатци? За колко пари бе закупен и докаран гранулата от Буграс? 
 „Балканец” подема инициатива заедно с гражданите на Община Ботевград – „Да съберем пари и да изпратим Гачо Гачев командировка в някоя съседна община”. Инициативата се прави с цел да се обмени опит от шефовете на снегопочистващите фирми, така че представителят от Ботевград вече да е в час.


Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 19:44

    saglasna sam,pravete zdrujenie :idea:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 20:19

    и аз ще се включа ! Но и кмета няма парички ,така че и за него да дадем.Най -добре да организираме фонд за бедната община и вик и направо да им дадем всичко което притежаваме пари жени имоти за да се почисти града! :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Снегорин 6 Февруари, 21:05

    Нали парите се похарчиха по изборите. Откъде за почистването на сметта и снега ?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ра 6 Февруари, 21:06

    Нямали да има предявена някаква парична санкция към ВиК"Бебреш'',тъй като е поела ангажимент към Общината,а респективно и към НАС нейните граждани за снегопочистване,а реално такова в БОТЕВГРАД-НЯМА?
    Да не говорим ,че за такова снегопочистване Гачев трябва да си ходи...ЕЕее вярно пред пенсия е човека,кмета го крепи да завършат общите си дела,но това е вече твърде НАГЛО.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:12

    xaide da protestirame,po ulicite nemoje da se varvi,a dnes 4istexa pak parkinga na kmeta i na Dan4eto 4e nemogli da slezat molia :idea:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 21:20

    За тези тупани само затвора.А там Гачо има стари приятелчета!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: ЩЩД 6 Февруари, 21:44

    В интерес на истината в неделя видях по ул.Славейков два пъти да разпръскват „вълшебните” гранули и три пъти да минават по два снегорина в едната лента, като преди това разкъртваха снега с „Кейс”, но ефект никакъв върху отъпканият и замръзнал сняг.
    Сигурен съм, че с половината от минаванията който направиха машините в неделя ако бяха направени докато не бе отъпкан снега, отдавна да са почистени улиците до асфалт. Чудя се на какво се надяваха, да се стопи снега сам? Е, не познаха, навсякъде се съобщаваше за застудяване след снеговалежа, но ВиК минаха два пъти и зачакаха да се стопи останалият сняг. Някой от чиновниците им вместо да сади чушки в сурат-тефтера, можеше да хвърли едно око в синоптичен сайт и да види какво време се задава.
    Мързи ме, пък и няма кой от заинтересованите да го прочете да напиша по каква технология извършват снегопочистването в северните страни включително и в Сибир.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Февруари, 22:36

    Абе тия гледат синоптиците и си мислят така и така ще вали па що да чистим!Ще отчетем парата ,икономисаме песъко и лугата от пътното на Поморие и пълним джебовете!дано се ЗАДАВЯТ!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 00:20

    Еи хора няма смисъл да се палите толкова, след 1 седмица ще се затопли и пак ще почнат да ги хвалят как са си свършили работата. Които плаща той поръчва музиката.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 09:14

    А ЗА ПРАВЕЦ НИЩО НЕ СЕ ПИШЕ И ПРАВИ. ЗАТРУПАНАНО НАВСЯКЪДЕ .КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЩЕТИТЕ ЗА СПУКАНОТО ПАРНО В УЧИЛИЩЕТО ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete