Петък, 19 Април 2024, 11:16

Проститутките в Брюксел били главно българки

30 Декември 2011, 11:12
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1592 0


Положението на проститутките в Белгия е катастрофално заради кризата, съобщава вестник "Дерниер йор" в репортаж от Брюксел.

Изданието описва обстановката в т. нар. "барове с витрини", където традиционно се предлага секс срещу заплащане. Според белгийските закони сводничеството за разлика от проституцията е престъпление и услугата се "предоставя" от момичета, застанали на витрини, тъй като се приема, че ако са на улицата, биха смущавали обществения ред.

Според съдържателките на такива заведения преди кризата проститутките са заработвали месечно по 60 000 евро, а днес оборотът им е спаднал до 15 000 евро. Те се оплакват, че по празниците столицата се опразва, а дори тези, които остават, харчат парите си за подаръци, а не за платена любов.

Въпреки това обаче почти не се отчита спад в цените на услугата, макар че рядко, но понякога вместо 40 евро за сеанс от стандартен тип момичетата приемат и по 20 евро.

Обикновено таксата за 15 минути секс се разпределя между белгийския собственик на
помещението, управителката на бара, проститутката и нейния сводник. Обичайно работното време на една проститутка е 12 часа, а таксата, която тя плаща за ползване на помещенията за една смяна, е 250 евро.

Според неотдавнашна статистика на "Дерниер йор" основна част от проститутките в Брюксел са българки, повечето от Сливен. В репортажа е цитирана българка, която обяснява, че още утре тръгва към родината, взела си е отпуск и ще се срещне със своите близки. Тя възнамерява да се върне след седмица, когато пазарът се посъживи.

Проститутките изразяват недоволство от предстоящите от догодина промени в тяхната област, които предвиждат общините да повишат първоначално на 13 000 евро, а по-късно и до 16 000 евро таксата за разрешението за работа на четири момичета.

Предстои също въвеждането на изискване на една витрина да стои само една жена. Според изданието така мнозина ще бъдат принудени в нарушение на закона да излязат на улицата, което освен заплаха за реда би представлявало проблем и за собствената им сигурност.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete