Петък, 29 Март 2024, 15:36

Противозаконно отнет мини багер и разкомплетовани части от други противозаконни автомобили са установени в частен имот в Костинбродско

26 Март 2019, 13:12
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1583 0


Отнет автомобил в Елинпелинско бързо бе намерен и върнат на собственика, а друг извършител на идентично престъпление- задържан с постоянна мярка след разследване на ихтиманските полицаи

В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия по установяването на мини челен товарач, противозаконно отнет на 24 март от двора на фирма в Костинброд, вчера криминалисти от ОДМВР- София и РУ- Костинброд предприели претърсване на частен адрес в с. Богьовци. В двора на имота полицейските служители открили не само издирвания мини багер, но също така и разкомплектовани части и компоненти от товарен автомобил „Форд Транзит", противозаконно отнет в началото на март, ремарке за лек автомобил, седалка и капачка от хидравлична система от валяк и двигател от лек автомобил „БМВ", всичките обявени за общодържавно издирване. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

Същевременно, криминално проявен мъж, отнел противозаконно чужд автомобил, бе задържан в РУ- Елин Пелин. Работата по случая започнала на 20 март след подаден сигнал от жителка на с. Лесново, че от гаража на къщата й е бил отнет личният й автомобил „Опел Зафира". Автомобилът веднага бил обявен за общодържавно издирване. В хода на незабавно предприетите оперативни действия криминалистите установили, че извършител на престъплението е 19- годишен от с. Тлачене- квартирант на тъжителката. В хода на разследването станало ясно, че след извършване на престъплението, отнетият опел, управляван от извършителя, е бил спрян за полицейска проверка на територията на София. Тъй като криминално проявеният водач не притежавал СУМПС, същият бил санкциониран, а регистрационните табели на автомобила- свалени. 19- годишният е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Автомобилът е върнат на собственичката. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура.



Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete