Вторник, 23 Април 2024, 12:31

Процедурата по изменение на ПУП, където общината има намерение да изгради тренировъчна зала, хотел и ресторант до Арена Ботевград, започва отново

16 Май 2019, 11:35
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1075 10


Областният управител на София област е внесъл искане до Административния съд за отмяна на решение на Общински съвет-Ботевград, взето през 2016г. Става въпрос за решение, с което се прави промяна в Подробния устройствен план и стадион „Христо Ботев” се отделя от парцела, където се намира заедно с градския парк, а се включва в друг парцел заедно със зала „Арена Ботевград” и около 10 дка земя зад стадиона. В този парцел община Ботевград възнамерява да изгради паркинг, тренировъчна зала, хотел и ресторант.

През 2016г. собственик на стадиона и земята до него е била Областната управа. Тогава тя е дала съгласие за промяната в ПУП-а. Към днешна дата обаче новият областен управител внася решението в съда, тъй като тогавашният областен управител е трябвало да поиска разрешение от Министерския съвет, а него е направил и в разрез с това е дал своето съгласие.

На провелото се вчера извънредно заседание на Общински съвет Ботевград кметът на общината Иван Гавалюгов заяви: „Ние считаме, че имат основание да оспорват решението, макар че община Ботевград не е виновна за неспазване на процедурата от страна на тогава действащия областен управител”. По думите му по-разумно е да се отмени решението и да се гласува отново. „Вече сме собственици, имаме акт за общинска собственост на стадиона. Да отменим наше предходно решение поради неспазване на процедура по закон и да започнем отначало процедурата по изменение на ПУП”, предложи кметът.

Предложението на кмета бе прието с 15 гласа „за”, 6 – „въздържал се” и 0- против.

От заповедта, с която областният управител оспорва решението, става ясно, че в Областна администрация на Софийска област е постъпило писмо от Мартин Тинчев - народен представител. Същото съдържа сигнал от собственици на имоти от промишлена зона в южната част на гр. Ботевград, чийто интереси са пряко засегнати от процесното решение.

Кметът на общината обясни, че това, от което се опасяват хората е, че ще им бъде възпрепятстват транспортният достъп до техните имоти, които се намират южно от зала "Арена Ботевград". Кметът обаче е провел няколко срещи с тях и е отстранил техните притеснения, като е обяснил, че тежкотоварните и други превозни средства ще преминават по нов маршрут.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (7) (2)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 15:22

    Гелосания пак пречи.... май

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: Борче 16 Май, 16:17

    Браво Тинчев, цар си в активните мероприятия против смислените идеи в обществен интерес, респ. правиш всичко възможно да защитиш частни интереси на бизнес и политолигархия.

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 16 Май, 16:51

    Е КАКВО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ БИЗНЕСМЕНИТЕ ,МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ХЕЛИКОПТЕРИ ,МОГАТ ПО ПРОГРАМА ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА ЛИФТ .НЯМА СТРАШНО ЩОМ гн.КМЕТЪТ Е ПРЕЦЕНИЛ ЧЕ ИМА И ДРУГИ МАРШУТИ.

  • Отговори (4) (2)
    4. добавен от: До 3 16 Май, 17:05

    Маршрути има. Зад басейна има път, зад стадиона също.

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 16 Май, 17:25

    А МОЖЕ И ПРЕЗ ЧЕКАНИЦА И ПРАВО НАДОЛЕ ТА ТАМ 3.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 18 Май, 03:32

      :D :D :D

  • Отговори (6) (6)
    6. добавен от: Анонимен 16 Май, 18:59

    Вината за върнатата процедура си е на ОА начело с кмета и неговата "проектантка", защото толкова познават закона и си могат! Градона

  • Отговори (7) (6)
    7. добавен от: Анонимен 16 Май, 19:30

    Градоначалника да не манипулира, като насочва в грешна посока!

  • Отговори (5) (6)
    8. добавен от: Анонимен 16 Май, 21:16

    ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДИН ОБЛАСТЕН, БЕЗ ДА ИМА ПРАВО ЗА ТОВА, ИЗДАДЕ ЕДНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛЯЦИТЕ НА АТЛАНТИС.
    А СЕГА КМЕТА Е НА СЪД ЗА ТОВА.
    МАЙ ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ. ВСЕ ДРУГ Е ВИНОВЕН.

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete