Събота, 31 Октомври 2020, 12:18

Проведе се обсъждане за изграждане на скейт зона в Ботевград

18 Септември, 11:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 754 1


Вчера в зала „Христо Ботев“ на Общинска администрация Ботевград се проведе общественото обсъждане относно изграждането на скейт зона в новоремонтираната част на Градския парк.

На срещата присъстваха малки и големи скейтбордисти, който имаха възможността да изразят мнения и предпочитания относно съоръженията за скейт зоната.

На обсъждането, кметът Иван Гавалюгов съобщи, че бетоновата площадка е около 400 кв.м. и оборудването ще струва между 100 000 и 150 000 лева. Площадката ще бъде осветена, ще има видеонаблюдение, както и тоалетна и чешма. В близост до нея ще има и фитнес на открито. Фирмата производител е ”Tip Тip Тap” с над 10 годишен опит в тази сфера.
По време на дискусията стана ясно, че скейт зоната ще бъде напълно готова още тази година, най-късно до началото на ноември месец.

Един от скейтбордистите постави въпроси от какъв материал ще са съоръженията и дали ще имат гаранция. Кметът обясни, ще трябва да се вземе предвид близостта на жилищните блокове и най-вероятно удачният вариант са дървени съоръжения.
С младежите ще има още една среща на място в Градския парк, на която ще присъства представител на фирмата производител. Тя ще се състои до 10 дни, като дотогава те трябва да са избрали съоръженията според изискванията им.

В края на срещата скейтбордистите споделиха, че изграждане на скейт зона е тяхна дългогодишна мечта и благодариха на кмета Иван Гавалюгов, за предприетите действия за осъществяването й.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (550)
70% Complete
Не съм съгласен (307)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (244)
70% Complete