Сряда, 24 Април 2024, 08:05

Провеждат се активни действия по разследване за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа в с. Хераково, извършено с цел добив на криптовалута

14 Декември 2020, 12:39
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 394 0


Под ръководството на Районна прокуратура - Сливница се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 234в от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство по случая е било образувано на 12.12.2020 г., след получен сигнал от служител в акционерно дружество, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в стопанския двор на бившето ТКЗС в с. Хераково, община Божурище, област София.

Незабавно местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група при ОД на МВР гр. София и служители на РУ гр. Сливница. Било е констатирано незаконно отнемане на електрическа енергия от владението на „ЧЕЗ разпределение България“ АД. В хода на изясняване на случая са били извършени огледи на местопроизшествието, претърсвания и изземвания.

В резултат на извършените действия по разследването е установено, че в сградите са били изградени т.нар. „ферми“ за добив на криптовалута. Открити са били майнинг устройства (ригове), компютърни компоненти, системи за охлаждане с вентилатори, инсталация за електрическо захранване на майнинг устройства и свързаните с тях различни компоненти.

Провеждат се активни издирвателни мероприятия по установяване на извършителите на престъпното деяние. Предстои назначаване на технически експертизи, с оглед установяване на периода на ползване на устройствата, както и изчисляване на точния размер на нанесената щета.

Разследването продължава.

Източник: Пресцентър – Апелативна прокуратура София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete