Петък, 29 Март 2024, 01:36

Работна среща между община Костинброд и община Гаджин Хан

22 Февруари 2018, 15:11
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1411 0


На 20 февруари 2018 година в град Костинброд се проведе работна среща с представители от община Гаджин Хан, Република Сърбия. 
На срещата от сръбска страна присъстваха г-н Саша Джорджевич - кмет на община Гаджин Хан, професор д-р Ванче Бойков, а от българска страна г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов, г-жа Теодора Гогова и инж. Габриела Георгиева- зам.-кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч.
Обсъдени бяха сферите на сътрудничество, от които могат да се възползват двете общини, както икономически и инфраструктурни,така и за културен и научен обмен. Срещата имаше за цел да насърчи и развие сътрудничеството и създаването на партньорства между общините в Р. Сърбия и Р. България. Да реализира възможности пред общините за обмен на информация, опит и най-добри практики, разработване и изпълнение на съвместни дейности и проекти, както и решаване на общи проблеми. Значението й е дори по-голямо с откриването на новите възможности за финансиране на проекти по трансгранично сътрудничество.
Съвместната стратегическа цел на регионалното сътрудничество между секторите и административните единици, която трябва да бъде постигната чрез трансгранично сътрудничество, е да се насърчи балансираното и устойчиво развитие на трансграничния регион между България и Сърбия - интегриран в европейското пространство чрез интелигентен икономически растеж, приспособяване към промените в околната среда и подобряване на културата на обучение.
Г-н Младенов запозна домакините със социалните, културните, инфраструктурните, спортните и туристическите възможности на община Костинброд, като изложи подробно желанията на общината ни за развитие на образованието, нуждата от квалифицирана работна ръка в предприятията ни, амбициите за развитие на културно-религиозен туризъм и възможностите, които дава природата в двете общини за почивка и отдих.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete