Вторник, 23 Април 2024, 12:59

Работна среща с ръководителите на социални услуги от Софийска област - ЦСРИ , ЦОП и ДЦ

19 Септември 2017, 16:29
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1703 2


На 12 септември 2017 г., по инициатива на областните координатори на проекта на Агенция социално подпомагне „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане”, Мила Пашова и Адриана Сълева, се проведе работна среща с ръководителите на социални услуги от Софийска област - ЦСРИ , ЦОП и ДЦ. Цел на срещата - информация за дейностите, добри практики при предоставяне на услугите и възможности за работа в мрежа Домакин беше Центъра за социална рехабилитация и интеграция – гр. Етрополе. В нея взеха участие представители на социални услуги от гр. Ботевград, гр. Долна баня, гр. Златица , гр. Ихтиман, гр. Пирдоп, гр.Правец, гр. Своге. и гр. Етрополе. Гост на срещата беше г-жа Радостина Лазарова – и.д. директор на РДСП – София област.
С кратка презентация, участниците бяха запознати с дейностите на Проект „Повишаване капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане”, след което представиха услугите , които управляват, споделиха своя опит и добри практики, трудностите и предизвикателствата при работа с целевите групи. На срещата бяха поставени въпроси от различно естество, свързани с изготвянето на мултидисциплинарни оценки, във връзка с изменението на ППЗСП, споделиха за нуждата от обучения и супервизия на екипите в услугите.
Приятна изненада за всички участници в срещата, бе посещението на Зам. министъра на труда и социалната политика г- жа Султанка Петрова, която беше в гр. Етрополе за участие в друг форум. На Зам. министър Петрова беше представена целта на срещата и участниците в нея. Тя приветства инициативата и изрази своето виждане, че такива срещи са полезни за по -добрата работа и взаимодействие между институциите. Г- жа Петрова разговаря с участниците по различни теми, свързани със социалната политика, социалните услуги, деинституционализацията на деца и възрастни, заплащането на работещите в социалната сфера.
При закриване на срещата, участниците изказаха задоволство от ползотворната работа и изразиха мнение , че е необходимо по-често организиране на срещи в такъв формат, обмяна на опит в отделните услуги, както и работа в мрежа, споделяне на информация и оказване на взаимна подкрепа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 18:16

    на 12 а днес е 19 благодарим за информацията. :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 01:58

    Имам само едно питане: кога системата от социални грижи ще стане търсеща, а не просто регистрираща? С други думи докога ще седят куклите като най-обикновени регистраторки? Седят и чакат нуждаещите се да ги потърсят, вместо те самите да търсят. Тая работа не е като оная работа - така знам аз.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete