Събота, 20 Април 2024, 16:31

Рафа Бенитес избухна срещу Челси

28 Февруари 2013, 11:24
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1525 0


Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес не успя да се сдържи и избухна както срещу Челси, така и срещу феновете на отбора за отношението към него.

Както е известно, Бенитес бе назначен като временен наставник до края на сезона. Феновете обаче го посрещнаха на нож заради престоя му в Ливърпул и някои стари коментари срещу Челси и постоянно пеят песни против него.

След снощната победа с 2:0 като гост над Мидъзбро всичко това дойде в повече на Бенитес и той за първи път захвърли дипломатичния тон.

"Имам си титла, някой реши, че тази титла ще е "временен мениджър". Защо? Просто така", заяви той след мача.

"Хубаво, добре. Ако искат да ме обвиняват за всичко, това е грешно. Но след това те ме наричат временен. Хубаво, това е ваше решение. Аз не съм съгласен с това решение, но всеки трябва да поеме отговорност".

"Някой реши, че титлата ми ще е временен, но това е грешка. Не знам кой е, но е грешка. Всеки треньор е временен, защото след него идва друг. В този случай те нямат ангажиран треньор за след това, така че защо трябва да слагат титлата временен? Това е за да обявят на всички, че той беше в Ливърпул и затова за всеки случай ще му сложим титлата временен и ще си измием ръцете".

"Аз не мога да променя титлата и възприятието на хората, затова вече няма значение. Мениджърът обаче е мениджър за един месец, три месеца, седем месеца, няма значение".

"Ако се класираме за Шампионската Лига ще съм най-щастливият човек на света. Но следващата година, аз ще напусна, защото договорът ми свършва, така че няма нужда да се тревожат за мен. Феновете трябва да се концентрират върху подкрепата към тима".

"Тази група от фенове има цел, която продължава да поддържа. Но според мен това е грешно, защото вреди на тима".

"Аз съм във футбола от 26 години. Спечелил съм Шампионската Лига, световното клубно първенство, Купата на Англия, Суперкупата на Италия, бил съм шампион на Испания два пъти - девет трофея.  Спечелил съм всички трофеи, които могат да се спечелят на клубно ниво".

"Но въпреки това тази група от фенове не ни прави услуга, продължава да пее и губи време подготвяйки плакати. Аз ще напусна в края на сезона, затова те не трябва да си губят времето, а трябва да подкрепят тима".

"Ако не успеем да постигнем целите си и да бъдем в Топ 4 и да участваме в Шампионската Лига, аз ще напусна в края на сезона, те ще могат да продължат да си пеят, но ще са в Лига Европа. Така че трябва да поемат отговорността".

"Освен това те накърняват имиджа на клуба и останалите фенове, защото хората си мислят, че всички фенове са на това мнение".

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete