Четвъртък, 28 Март 2024, 15:44

Райчо Котев - с първа стихосбирка

6 Ноември 2014, 14:48
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1797 0


В Деня на народните будители 1ноември  в препълнената зала на читалище „Иван Вазов” - с. Нови хан беше представена книгата „В края на безкрайността” от Райчо Котев, който от няколко години живее и твори в селото.
С встъпителните си думи председателката на читалището Сашка Нинова отбеляза историческите корени и величието на този светъл български празник, поздрави автора и прочете неговото стихотворение „Горски парламент”.

Почитатели на  поезията рецитираха стихотворения от книгата.
Стихосбирката получи висока оценка от писателя Кирил Назъров, който посочи характерните особености на поезията на Райчо Котев, анализира трите цикли - лиричния, хумористичния и детския.Той акцентува върху силния емоционален заряд, тревожната мисъл и дълбочината на чувствата в повечето от стихотворенията.

В изказванията си Малинка Станоева, Пламен Петров, Иван Караджов и други споделиха впечатленията си от поезията на Райчо Котев, изтъкнаха сполучливите изразни средства, постиженията в най-хубавите му стихотворения като напр. „Живот и равносметка”, което е дало заглавието на книгата:

Топих се цял във океан от мъка,
пропадах сам във земните недра…
В преддверието на самия пъкъл   
обезверен успях да разбера,   
                              
че съм открил една велика тайна,    
от памтивека знайна за света:   
животът е неосъзната крайност     
във края нейде на безкрайността.

Накрая Райчо Котев благодари на хората, който са го насърчили и са му помогнали при създаването на стихосбирката. Всички стихотворения в нея са написани през последните две години, откакто авторът е попаднал в литературния клуб „Димчо Дебелянов”, където са обединени литературните творци от общината и района.

Срещата завърши с пожелания към автора за нови творчески постижения. Почитателите и ценителите на българската духовност и на поезията си тръгнаха удовлетворени от вълнуващата среща. Мнозина носеха томчето „В края на безкрайността” с автограф.

Телефон за контакти с автора 0877 277 186

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete