Вторник, 16 Април 2024, 14:52

Разбиха нелегална манифактура за тютюн край Елин Пелин

11 Януари 2014, 16:37
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1557 0


Полицията разби нелегална манифактура за преработка на тютюн край Елин Пелин, откъдето иззе над 500 килограма тютюн, както и специално пригоденото за преработката му оборудване.
Незаконният цех е разкрит вчера от служители на РУП-Елин Пелин в хода на реализирана от тях специализирана операция. При проверката на стара къща в село Гайтанево, община Горна Малина, служителите на реда се натъкнали на множество найлонови чували за смет, натъпкани с общо 480 килограма нарязан тютюн и старателно подредени под навес. Допълнително били открити още 56 килограма сухи непреработени тютюневи листа, уточняват от пресцентъра на МВР.
Вътре в къщата криминалистите попаднали на самоделно оборудване, специално монтирано за преработката на тютюна - машина за рязане на листата и инсталация за термичната им обработка, представляваща метални казани, подгрявани от газови бутилки.
Тютюнът, с общо тегло 536 килограма, е иззет заедно с оборудването. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. За срок до 24 часа е задържан мъжът, предоставил къщата си за криминалното деяние. Продължава работата по установяване и на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Източник: БГНЕС

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete