Понеделник, 25 Май 2020, 22:32

Разработване на проект „Български език и литература плюс” във Второ основно училище "Васил Левски", гр. Костинброд

7 Ноември 2019, 18:10
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 367 0


От учебната 2019/2020 година Второ основно училище „Васил Левски” е иновативно училище. Проектът „Български език и литература плюс” е разработен за срок от 3 години. През настоящата учебна година учениците от 5 клас изучават „Български език и литература плюс фолклор”. Проектът е насочен към една съвременна иновационна работа с учениците, като в учебната програма са включени 3 учебни предмета - Български език и литература, Музика и Изобразително изкуство. Заложена е идеята чрез изучавания материал петокласниците сами да си изградят представи за миналото на българите, за тяхната вяра, духовност, културен и материален начин на живот. Така те ще имат възможност да очертаят сами своите възгледи, да осмислят българското народно богатство, около което е необходимо да се обединим, за да съществуваме като народ и в бъдеще.

Целите на проекта през учебната 2019/2020 година са:
- изграждане на траен интерес към народното творчество и то да стане основа за възпитание на децата в духа на националната култура;
- запознаване на петокласниците с характерните елементи на народните празници и формиране на творческо отношение към тях;
- приобщаване на учениците към традициите и обредността и възпитаване у тях на ценни качества и добродетели.
Основен учител, който осъществява и организира иновативните уроци, е учителят по Български език и литература Йоана Петрова. През настоящата учебна година неин партньор е учителят по Музика и Изобразително изкуство Екатерина Михайлова.
За месец и половина от началото на учебната година петокласниците се запознаха с есенните фолклорни празници, създадоха въпросник и сами проведоха интервю с роднина на тема „Как са живели нашите предци?”. Децата подготвиха и фолклорна седянка, с която се представиха на тържеството по случай Деня на народните будители.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1030)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (104)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (76)
70% Complete
Мир по Земята (159)
70% Complete