Петък, 29 Март 2024, 07:28

Разследване на TV7: Властта "проспала" незаконна сеч в горите на убития Семков

1 Септември 2014, 10:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6052 8


Незаконна сеч с учудващото бездействие на властите и странно позабогатели директори на лесничейства - за това говорят от години хората в Ботевградско. Убийството на един от най-заможните бизнесмени в района, Семко Семков, повдигна завесата за връзката между институции и избрани бизнесмени. 
 
Репортерът на TV7 и NEWS7 Гергана Костова тръгна на следите на една от основните версии за убийството на ботевградския бизнесмен.
Няма как да не направи впечатление шегата, която са си направили с табелата в село Литаково, прекръстено от местни на Семково. Това е мястото, където известният с политическите си контакти Семков развива дърводобивния си бизнес от години. Напоследък заложил и на био животновъдството, а пред местно издание заявява, че иска да започне бизнес, в който няма да пречи на никого.
 
Фирмата му "Семекс" спечелила безапелационно на търг горите над Литаково за добив на дърва. Подобна е ситуацията и в село Краево. Там фаворит на държавното горско стопанство в Ботевград на конкурсите е роднина и партньор на бизнесмена, чиято фирма се казва "Барези".
Безразборната сеч се случвала с политически контакти и протекции на много високо ниво. Пет пъти държавните органи са проверявали сечищата, но нито една проверка не установява посочените в сигналите нарушения. 
 
Гората е изсечена душмански, признава местен и допълва, че на мястото могат да се посадят картофи, дотолкова е унищожено всичко. Наричат бизнесмените "фирмаджиите". Техни хора карат в коли без номера, в пияно състояние, допълва мъжът, наблюдавал действия на служителите на Семков. Горските си почивали в дните, когато "фирмаджиите" действат, а някои от тях са станали и доста по-заможни. 
Маркировка липсва по дърветата, които са предназначени за изсичане, което говори, че се сече безразборно и безконтролно. След убийството на бизнесмена са започнали нови проверки на бизнеса и документацията, водена от фирмите му. От полицията вече 13-ти ден не са излезли с версия за убийството.

От няколко месеца "Сдружение за Ботевград" с председател Мартин Тинчев води разследване за извършване на сечта в горите покрай Ботевград.



Източник: tv7.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Септември, 10:51

    караите наред :x :x :x :x :x

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Септември, 11:07

    как му не омръзна на това лайно да пише жалби и доноси. той се издига само в очите на слепите, които не виждат нито колите които кара, нито палатите в които живее и прочие. сега иска да става кмет, ама да пази господ от такива "честни" граждани

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Септември, 13:59

    Че тя властта си е "спала", "спи" и "ще спи". Няма кой да вкара ред и справедливост в тази държава :(

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: zoro 1 Септември, 17:56

    bravo na momcheto!!!! Samo takka. Proverki, pazpiti i zatvor!!! No triabva da pochnat i ot Sofia. Te sa glavnite mastii, te podstrekavat,te zakriliat,te pecheliat. Zatova im e trudno da nakajat niakogo,da uvolniat,zashtoto ako se razprikazva tozi niakoi...milata im maika!!! Hora, pomagaite,sabugete se!! Ne go ostavaite choveka sam!!! Ne gledaite seir,a zastanete zad nego!! Vreme e da gi pochvame!!! Vidiahte semko kakvi bezobrazia e varshil. Kral, zemi, unishtojaval gori i kakvo li ne oshte. Zashto triabva da ubiat chovek,za da se izleze i da se razkrivat delaverite.? Zashtoto ni e strah... kagete si go chestno i pochteno! POne tozi,koito se osmeliava mu daite grab ako ne drugo.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Септември, 19:12

    Оставам с впечатление, че и господ да дойде в ботевградско на проверка и той няма да констатира нищо.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Септември, 19:14

    Zasto nikoi ne priznava Che semko semkov e kradec na balgarskata gora

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Септември, 22:11

    http://www.bnews.bg/article-111239
    "сряда, 16 юли 2014 г. 15:25 ч.
    Тежки нарушенияВнасят жалба срещу шеф на комисия, проверявала поголовна сеч...Днес председателят на „Синята планета” внася жалба срещу председателя на проверяващата комисия – Радка Христова Бояджиева – главен експерт в Регионалната дирекция по горите – София, съобщават от сдружението...След като приключи със съставянето на документа и запозна със съдържанието му всички присъстващи (15 души), и те се съгласиха да го подпишат, тя взе протокола и го отнесе в административната сграда на ТП ДГС – Ботевград, която се намира срещу офиса, където бяхме ние. Там запозна със съдържанието му Директора на ТП ДГС – Ботевград инж. Веселин Нинов.
    С тези поощряващи неравноправието действията, инж. Бояджиева изнерви до краен предел и нагнети напрежение между присъстващите, голямата част от които възроптаха и изразиха недоволството, на което тя отвърна с думите: „Аз съм председател на комисията и ще процедирам така, както аз реша!”. После отправи словесни нападки лично към г-н Мартин Тинчев с думите: „Няма вече да ти търпя исканията”. Тя продължи в този дух, употребявайки през цялото време неучтивата форма на обръщение „Ти”.
    В крайна сметка инж.Радка Бояджиева редактира протокола по искане на директора на Горско стопанство – Ботевград инж. Веселин Нинов. Това удължи престоя ни и ни отне от времето. Стигна се до напускане на някои от членовете на комисията. Те си тръгнаха крайно изнервени и недоволни. Наложи се да им се обаждаме и да ги увещаваме да се върнат обратно, за да подпишат протокола.
    Към всичко това искаме да добавим и недоумението си от ниската подготовка на всички служители... "
    http://botevgrad.com/news/5547/Veselin-Ninov-oglavi-Darjavno-lesnicheystvo---Botevgrad/?compage=0

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete