Четвъртък, 25 Април 2024, 08:12

Речено-сторено: Стотици жители на Врачеш блокираха движението Видин-София

5 Юли 2018, 16:50
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9531 29


След проведената втора среща между представители на „ЧЕЗ Разпределение България”, общинското ръководство, ръководството на Кметство Врачеш и няколко жители, представляващи с. Врачеш, настъпи моментът всички недоволни граждани да се срещнат очи в очи с представители на ЧЕЗ и да заявят категорично своите искания и своето недоволство от услугата, която ел. дружество им предоставя. При излизането си от сградата на кметството представителите на ЧЕЗ в лицето на: Васил Василев – директор на дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение – България, Свилен Пешев – регионален мениджър за район София област, Величко Атанасов – заместник-ръководител направление за София област, бяха наобиколени от стотиците жители на Врачеш.

Нетърпеливи, местните затрупаха с въпроси господата от ЧЕЗ, които избягваха да дават отговори. Единствен Величко Атанасов се спря между многобройната тълпа, заявявайки, че от днес нататък в селото няма да има трайно прекъсване на ел. захранване. Напрежението обаче нарасна, тъй като врачежани не присъстваха на срещата и не знаеха как е протекла срещата, какви са мерките, които дружеството ще предприеме, тъй като от предприетите до момента няма ефект, както споделят жители.

След като представителите на ел.дружество си тръгнаха, огромната тълпа се насочи към изхода на Врачеш, където блокира движението по пътя Видин-София за 5 минути. Мирният протест протече под засилено присъствие на Жандармерия и екипи на Полиция. На шествието пристигна и началникът на РУ на МВР Ботевград Николай Симеонов. Местните  протестираха мирно и кротко , издигнали високо плакати  с надписи  като: "Не искаме гробове искаме пътища"!, "Стига тормоз за децата ни" и др. 

Припомняме, че преди 2 дни Общинското ръководство излезе с категорична позиция в подкрепа на врачежани. В своето уведомително писмо до председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране- Иван Иванов ръководството пише: "Ръководството на Община Ботевград, като орган на изпълнителната власт е съпричастно към проблемите на хората от общината и смятаме, че всички граждани в нашето демократично общество имат право да изразяват своето мнение и гражданска позиция. Поради това разреших провеждането на митинга, като подкрепяме напълно исканията на гражданите и ще застанем до тях. Основният поминък в селото е производство на бъчви за вътрешния пазар и чужбина. В последните години жителите се оплакват от чести, нерегламентирани спирания на електрозахранването на селото или подаване на по-ниско от стандартното напрежение, които довеждат до имуществени вреди от повредени електроуреди и спиране на производствения процес във фирмите."

Проблемите на врачежани не се изчерпват само с прекъсването на ел. захранване. Повече от година гражданите са обезпокоявани от движението на ТИР-овете, които се движат със застрашителна скорост покрай Врачеш на същия път, където днес жителите протестираха. Десетки са случаите, в които животът на част от хората е бил в опасност и са изпадали в ситуации на оцеляване по чудо. От Агенция пътна инфраструктура обаче не предприемат никакви адекватни мерки за безопасността на жителите. До момента няма поставени знаци за ограничение на скоростта, няма засилено полицейско присъствие на този път, няма камери, а всички се питат: "трябва ли да стане инцидент, за да се предприемат адекватни мерки за този пътен участък?"

Това бе другата причина днес жителите на с. Врачеш да търсят правата си и да искат гласът им да се чуе, излизайки на пътя и демонстрирайки, че търпението им е изчерпано.


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Юли, 16:52

    https://www.youtube.com/watch?v=wUCSGrbK-ug

  • Отговори (15) (20)
    2. добавен от: Анонимен 5 Юли, 17:40

    "Ще си го преместя в другия крачол за тези селяндури" каза тираджията и спря на моста да се изпикае... Хахааахааа

    • (10) (5)
      1. добавен от: Анонимен 5 Юли, 17:56

      Много си грамотен бе , кретен.

  • Отговори (10) (3)
    3. добавен от: Анонимен 5 Юли, 17:59

    Чудно,как пък този тираджия намери най простия гражданин?

  • Отговори (3) (3)
    4. добавен от: Анонимен 5 Юли, 19:29

    Тираджия ли си или тъпанар май и двете

  • Отговори (5) (4)
    5. добавен от: Анонимен 5 Юли, 20:32

    Какви стотици жители като нямаше и 100 врачежане,Смени си очилата и пак ги преброи без гостите.

  • Отговори (2) (3)
    6. добавен от: Анонимен 5 Юли, 20:52

    5 кви гости да ти е.а майката

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Юли, 21:28

    Босия

  • Отговори (3) (0)
    8. добавен от: Анонимен 5 Юли, 21:29

    Малката да ми пратиш телефония си номер та са си полафим, тя си знае !!!

  • Отговори (16) (1)
    9. добавен от: Анонимен 5 Юли, 21:54

    Ние врачежани искаме качествено доставяне не ел.енергия отговаряща на сумите които заплащаме.А това,че с коментарите си ни приписвате грозни етикети не ви прави чест и говори за вашата култура.

  • Отговори (12) (0)
    10. добавен от: к 5 Юли, 22:21

    Браво.Ето така се защитават граждански права.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete