Петък, 19 Април 2024, 11:51

Регионална дирекция „Гранична полиция” – Драгоман получи нови джипове

8 Март 2019, 19:24
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 3395 0


На тържествена церемония днес в София, Главна дирекция „Гранична полиция” получи 70 нови високопроходими джипове за охрана на съхопътната ни граница. Голяма част от новите автомобили, ще бъдат разпределени за Регионална дирекция „Гранична полиция” – Драгоман. РДГП - Драгоман отговаря за осъществяване граничния контрол на българо - сръбската граница (външна граница на ЕС) с обща дължина 364 км, от които 337 км сухоземен участък и 27 км речен участък. Другите са предвидени за териториалните дирекции на „Гранична полиция” в Елхово и Кюстендил.
Автомобилите са на стойност над 7 милиона лева /7 374 024 лева с ДДС/ .

С доставените автомобили, ще се повиши мобилността на граничните наряди, ще се създадат условия за бързото им реагиране при възникване на необходимост. Те ще повишат възможностите за участие на служителите на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски операции, в съвместни операции с други структури на МВР, както и в такива на международно ниво, включително по линия на Европейска агенция за гранична и брегова охрана. Оборудването е предоставено по Споразумението “Подкрепа на усилията на Република България за справяне с миграционния натиск по външните граници” и е финансирано в рамките на Механизма за спешно подпомагане по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС.
Главна дирекция „Гранична полиция“ е един от основните бенефициенти на безвъзмездната финансова помощ, одобрена с решение на Европейската комисия във връзка със Спешната помощ за противодействие на незаконната миграция.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман , Гранична полиция

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete