Четвъртък, 28 Март 2024, 22:52

Регионално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” за Северозападна България бе открито в ТПГ"Ст.Панчев"

23 Март 2018, 15:41
(1) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2118 5


Регионално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” за Северозападна България бе открито днес в ТПГ”Стамен Панчев” Ботевград от 14.00ч. То ще се проведе в рамките на два дни.

Днес участниците в състезанието полагат теоретичен изпит – тест и листовки, както и изпит за водач на полигон. Утре учениците ще участват в практически постове. Те са четири на брой: 1- Демонтаж и монтаж на автомобилна гума; 2- Регулиране на преден мост на стенд „Хънтър”;3-Проверка и регулиране светлините на автомобил 4- Диганостика управлението на двигател. В практическите задачи ще минават всички участници от отборите, без водача.

В състезанието участват 11 отбора от Северозападна България. Това са: Домакинът – ТПГ”Стмаен Панчев” Ботевград, професионални гимназии от Борован, Златица, Етрополе, Мездра, Враца, Сливница, Владимирово, Видин, Лом и ПГТМ”Хр.Ботев” Ботевград.

Отборът домакин е представен от учениците в 12 „а”клас с класен ръководител Людмила Маринова, специалност „Автотранспортна техника: Богомил Каменов Михайлов, Георги Георгиев Костов, Росен Стоилов Младенов, Дончо Венциславов Владимиров.


Комисия ще оценява представянето на отборите от участието им в двата дни.
Наградите ще бъдат два вида – за отборно класиране и индивидуални награди – „Най-добър млад автомонтьор” и „Най-добър млад водач на МПС”. Победителят от регионалния кръг във всяко едно направление отива на Национално състезание.
Регионални състезания се провеждат в няколко области на страната – Северопзападна, Североизточна,Северна централна, Югозападна, Югоизточна, Южна централна и София град. Победителите отиват на национално състезание, а победителят от него пък отива на международно състезание.

Официалното откриване на състезанието направи директорът на ТПГ инж.Катя Ценева.
„Добре дошли млади хора! Поздравявам ви за смелостта да направите избора, да бъдете най-добри в професията.Уважавам труда ви, като ви пожелавам за в бъдеще мечтите да не спират до това състезание”, заяви инж. Ценева. По думите й знак на съдбата е обстоятелството, че точно през 2018 г училището е определено за домакин на регионалното състезание, тъй като се навършват 60 години от основаването му. „Позволете ми да поздравя всички учители, които с труда и усилията си са направили така, че ние днешните учители да се чувстваме спокойни и уверени”, добави инж. Ценева.

Гости на училищната проява бе кметът на общината Иван Гавалюгов, Вергиния Йорданов – старши експерт по образованието в РУО-София област, бившите директори на ТПГ”Ст.Панчев” Маргарита Драганова и Соня Малинчева, директори на професионални гимназии - Даниела Колева - ППМГ „Акад,проф.д-р Ас.Златаров”, Нина Петкова- зам.директор на ПГТМ"Хр.Ботев" Ботевград, Маринела Цветкова зам.директор „Административно стопанска дейност” в ОУ"Н.Вапцаров", управители на фирми-партноьри на училището – „Даникар”, „Вами” и др. Сред фирмите спонсори на училището е и фирма „Накмаш”.

Кметът Иван Гавалюгов поздрави участниците в регионалното състезание за куража да се явят и да покажат уменията и знанията си. Той поздрави учителите, които са подготвили тези млади кадри, за положените усилия за изграждането им като личности и хора със знания. „Надявам се, че днес всички ще бъдат победители, че ще покажат най-доброто от себе си, ще покажат хъс и коректна, спортменстска игра”, каза кметът Гавалюгов. Той изрази намерение, че общината и Общински съвет винаги ще подкрепят образованието в Ботевград организационно, материално и финансово. 
Директорът на професионалната гимназия инж. Катя Ценева връчи сувенирна награда на градоначалника.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Кристиян Вълков 23 Март, 19:11

    Браво на всички! Директорката Катя Ценева се много стара да го подготви!

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Март, 20:11

    Това училище е образец, как с много труд и упоритост се оцелява.
    Истински се радвам на постигнатото.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Март, 22:11

    Успех на директорката за постигнатото .А господина на снимката нека разбере ,че с честен труд всичко се постига.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Март, 14:19

    Защо да разбере той, че с честен труд всичко се постига - може би вие се замислете как сте го правили през годините, кой ви е помагал, колко лоялни сте били и т.н. .....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Март, 14:19

    Успех и здраве за всички

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete