Четвъртък, 25 Април 2024, 15:49

Ремонтът на трите опасни виадукта ще струва 43 милиона лева

31 Май 2012, 08:25
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2171 1


Рехабилитацията на трите най-критични виадукта на магистралите "Хемус" и "Тракия" ще струват 43 млн. лв. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента шефът на пътната агенция Лазар Лазаров, който участва в срещата на премиера Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова с депутати от различни парламентарни групи.
Лазаров уточни, че средствата вече са осигурени с решението на правителството, с което се пренасочват пари, предвидени за ремонт на други пътища.
Сумата, нужна за реконструкцията на 11 проблемни виадукта, е 58.8 млн. лв. Трите най-спешни обекта са на магистрала "Тракия" - на 61-и и 67-и километър около разклона за Велинград, и виадуктът "Бебреш" на "Хемус".
По думите на Лазаров премиерът Борисов е разпоредил още следващата седмица да бъде започната процедурата за избор на изпълнител, като се използва възможността за съкратен конкурс при форсмажорни обстоятелства. Вече се подготвя техническото задание и в момента, в който парите са налични, ще бъде обявен конкурсът. По думите на Лазаров фирмите у нас, които имат опит в тази област, са около десетина, ще бъдат поканени и чужди компании. Избраната фирма ще прави и проекта, и рехабилитацията на обектите.
По-рано премиерът Борисов започна в Народното събрание консултации с парламентарните групи за мерките, които държавата трябва да вземе за укрепването на мостовете, пострадали при земетресението от 22 май и проливните дъждове в последните дни.


Източник: dnevnik.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Май, 09:11

    Какво са 43 милиона - бълха ги ухапала! Бонусите,раздадени през 2011г. на крадливите търтеи от разни министерства са на стойност 96.5 милиона лева! Е, разшумяха се и върнаха 600 000 ! Просто КРАДЦИ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete