Четвъртък, 17 Октомври 2019, 16:08

Реновирана чешма в с. Драговищица

28 Септември, 11:51
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 410 0


Вчера, на 27 септември, в село Драговищица се откри реновираната чешма в местността „Герена“.
Само преди два месеца реновирането на чешмата беше идея, която очакваше своето реализиране. След разговор с г-н Константин Томанов- председател на Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и заместник-кметът г-н Александър Ненов, стана ясно, че чешмата под новостроящия се параклис „Св.Георги“ в село Драговищица ще бъде реновирана с помощта на МКБППМН.
За да се приведе в сегашния й вид трябваше и много доброволческа работа, дарения и добри сърца! Само преди седмица се проведе инициатива на община Костинброд и местни драговищенци.
Тогава малки и големи се включиха с цел облагородяване на зелените площи и почистване на терена край реновиращата се чешма.
Драговищенци и ръководството на община Костинброд почистиха терена и засадиха 25 броя декоративна растителност.
В местността „Герена“ вече има изграден кът за отдих с пейки, кошчета и соларно осветление. А самата чешма е облепена с камък, изчистена, пребоядисана и поставена икона на „Св.Георги Победоносец“.
Откриването на реновираната чешма се превърна в малък празник за Драговищенци. Г-жа Тереза Власайкова- секретар на местната комисия в община Костинброд разказа пред всички присъстващи целта на кампанията „Живей чисто“ в община Костинброд.
Водосвет за здраве отслужиха отец Дамян, отец Николай и отец Ради.
На събитието присъстваха инж.Теодора Гогова- ЗА кмет на община Костинброд, инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Иван Иванов, г-жа Даниела Станкова и г-жа Анастасия Попова- общински съветници, директори на социални центрове, училища и детски градини и много драговищенци.
Г-н Александър Ненов благодари на местната комисия и на г-н Томанов за възможността чешмата в село Драговищица да бъде реновирана без нито един лев от общинския бюджет!
Новият кът за отдих е и благодарение на трима драговищенци: Г-н Иван Иванов, г-н Огнян Димов и г-н Александър Ненов, заяви г-н Трайко Младенов.
За настроението на всички се погрижиха самодейците от НЧ „Г.С.Раковски-1928“ от групата за автентичен фолклор „Иркапей“ с ръководител г-жа Петя Живкова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

Анкета » коментари (30)

Кой кандидат ще подкрепите за кмет на община Ботевград

отговори
Иван Гавалюгов - ПП МИР (498)
70% Complete
Сашко Везенков - ПП ГЕРБ (116)
70% Complete
Веселка Златева - БСП за България (66)
70% Complete
Васил Гергов - ПП Нова алтернатива (17)
70% Complete
Цветан Миньовски - КП Алтернативата на гражданите (29)
70% Complete
Георги Георгиев - МК ДИБО (103)
70% Complete
Иванка Томова - ПП "Атака" (16)
70% Complete