Четвъртък, 18 Април 2024, 05:27

Решения от деветото редовно заседание на Общински съвет Етрополе

26 Юни 2017, 22:17
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 891 0


На днешното, девето редовно заседание на Общински съвет Етрополе присъстваха 15 общински съветници, отсъстваха Георги Георгиев и Владимир Александров. Дневният ред бе гласуван без промени.
По т.1 бе прието изменение на на Решение № 83/29.03.2016 г., Протокол № 7, като промените засягат текста "отдел "Финасово-счетоводна дейност, Бюджет и човешки ресурси"-8 бр. се заменя с текста "отдел "Финасово-счетоводна дейност, Бюджет и човешки ресурси"-7 бр. и текста "Вътрешен одитор"-1 бр. се заменя с текста "Звено вътрешен одит"-2 бр.
По т.2 се допълва Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2017 г.
По т.3 и 4 бе взето решение относно: Разпореждане с имот- частна общинска собственост.
По т.5 се предоставя за възстановяване на наследниците на Петко Христов Съков имоти в землището на с.Лопян.
По т.6 се дава съгласие да се извърши продажба, чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване на недвижим имот -частна общинска собственост, представляващ помещение-магазин, находящ се на партерния етаж на блок "27 ноември" в ЦГЧ на гр.Етрополе.
По т.7 се одобрява Подробен устройствен план – парцеларан план за трасе на подземен електропровод 20 KV за външно ел. захранване на Базова станция „SFO0242.A Ямна – Нова” на „МОБИЛТЕЛ” ЕАД, находяща се в поземлен имот № 520021, м. „Чукаря” землището на с. Ямна, Община Етрополе.
По т.8 се одобрява Подробен устройствен план – парцеларен план за трасе на подземен електропровод 20 KV за външно ел. захранване на Манастир „Света Троица” гр. Етрополе, находящ се в поземлен имот № 000249, землището на с. Рибарица, община Етрополе.
По т.9 се дава съгласие Община Етрополе да се включи в партньорска мрежа с цел кандидатстване, съвместно с партньори от България, Италия и Гърция за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма: ИнтеррегЕвропа, Трета покана от Програмен период 2014-2020, съфинансирана от ЕФРР (ERDF).Допълнителни разяснения даде Стефан Борисов-заместник-кмет на общината. В проекта водеща организация е община Серес-Гърция. Работното заглавие на проекта, Приоритетна ос , Инвестиционен приоритет и Специфична цел на български език е : " Мерки за намаляване на емисиите от твърди частици от използването на твърдо гориво за отопление от институциите, бизнеса и домакинствата в градските и други зони".
По т.10 се дава съгласие Община Етрополе да кандидатстване за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за проектно предложение „Закриване и рекултивация на съществуващо депо – Община Етрополе”.
По т.11 и 12 се отпуска парична помощ на Русанка Берова Димитрова и Цонка Димитрова Пенкова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete