Четвъртък, 25 Април 2024, 03:26

Решителен мач за Балкан днес по пътя за Купата на България

13 Март 2021, 13:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 846 3


Време е за битка! Балкан излиза днес в ключов мач по пътя към спечелване на Купата на България. Тимът на Йовица Арсич среща на полуфинал лидера в първенството и е един от най-постоянните тимове през сезона Рилски спортист. Мачът е от 17:00 часа в “Арена Асарел”, Панагюрище и ще бъде излъчен на живо отново по MAX Sport 2 HD. Статистика на живо може да следите ТУК.

За шампионите от Ботевград няма непреодолимо препятствие като те го показаха и с победа над днешния съперник на 23 януари в Самоков. Отборът на Людмил Хаджисотиров е с три победи пред Балкан в първенството и общо 16 успеха от 18 мача тази година. До момента двата тима си размениха по една победа и загуба. На четвъртфинал съперник на балканци победи Академик Пловдив с 87-78, а Балкан се справи с Черноморец, побеждавайки с 84-71.

Тази година двата тима ще представят България в плейофите на турнира за Купата на ФИБА Европа, който ще бъде в Ботевград в края на март.

Тимът на самоковци е комплектован с качествени играчи на всяка позиция с добро ядро както от български, така и чуждестранни състезатели. Лидер на тима безспорно е Павлин Иванов, който играе един от най-силните си сезони, подпомоган от опита на Златин Георгирв и Желев. Други основни оръжия на младия специалист на тима Хаджисотиров, са Брандън Браун и центърът Карвачо. Балкан пък вече разполага с по-широк състав, което позволява по-голяма възможност за ротация пред Йовица Арсич.

За статистиката: Балкан и Рилецо се изправиха на полуфинал в турнира и през миналия предсрочно прекратен сезон 2019/20 като ботевградчани победиха в зала “Универсиада” с 82-75.

За последните 18 години “зелените” от Ботевград водят пред своя опонент с общ актив от 47 победи срещу 34 за Рилски.

Другият полуфинал днес от 20:00 часа е между Левски Лукойл и Ямбол. Победителите от днешните мачове ще се изправят в битка за трофея в понеделник от 19:00 часа.

Каквото и да се случи днес, едно е ясно - Балкан ще има безрезервната подкрепа на своите верни фенове, които въпреки забраната за публика, пропътуваха разстоянието до Панагюрище в четвъртък, за да засвидетелстват любовта си към отбора! Ще го направят и днес.

САМО БАЛКАН!



Източник: balkan-basket.com

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Март, 15:58

    Мачкай Б А Л К А Н !!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Март, 18:44

    :(

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 13 Март, 20:08

    Мисля, че след победата на Рилски спортист над Балкан с разлика 42 точки е най-добре да се разберете с цензорите на Тишко да изтрият тази публикация, нахъсваща играчите на отбора ни. И баскетбола като управлението на града... Това не е резил, а разгром!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete