Четвъртък, 28 Март 2024, 12:38

Ретро Рали България с финал в община Костинброд

10 Юни 2019, 21:20
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1149 0


От петък до неделя /7-9 юни/ 30 екипажа се впуснаха в надпреварата на петото издание на Международното Ретро Рали в България със старт и финал на състезанието в община Костинброд

В град Костинброд всички очакваха с нетърпение пристигането на автомобилите на 9 юни 2019г. Жителите и гостите на града посрещнаха колите на ул. “Охрид“, където беше и демонстрацията на ретро машините със скоростна отсечка от 400 м. Спортният водещ Добрин Борисов изясни на всички гости правилата за участие, както и представяше всяка една кола, която паркираше на новия площад „Иван Вазов“. Централният площад се беше превърнал в своеобразна изложба от ретро автомобили. Малки и големи се трупаха около уникалните возила, задаваха въпроси на състезателите и не спираха да си правят снимки.

Да отрази събитието в спортната вечерна емисия беше и екип от Българска Национална Телевизия /БНТ/.
В Петото международно Ретро Рали участие взеха 30 екипажа. Под номер 29 беше и екипът от община Костинброд „синята светкавица“ с шофьор Димитър Ставрев и навигатор Тодор Тодоров. Отборът се представи с ВАЗ 21011 от 1978 година. Те изминаха обща дистанция от 400 км, разделени в два етапа, като почти целия маршрут беше в Софийска област. Всички участници имаха еднаква скорост за движение- 50 км /средна скорост/, като маршрута премина през следните градове и села: Костинброд, Своге, Зверино, Карнаре, Златица, Мирково, Саранци, Долни Богров, Копривщица, гр. София и с финал в град Костинброд.

След като бяха представени всички автомобили, заедно с техните водачи и навигатори се отправиха към сцената на площад „Иван Вазов“, където беше и награждаването. Построената сцена бе озарена от българския поп изпълнител ТиТа. Със своите изпълнения в продължилия 1 час, тя не спря да радва публиката.

Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч и г-н Симеон Спасов- кмет на село Голяновци.

Награждаването на Ретро Рали България стартира в 17:30 часа, като на сцената бяха поканени виновниците за това уникално събитие в община Костинброд.

Г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, заедно с д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Камен Михайлов – директор на Ретро Рали България и г-жа Бистра Боянова- организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност в община Костинброд. Официалните лица наградиха първенците в различни категории. Кметът на община Костинброд връчи купи на спечелилите в генералното класиране.

В класирането в различните категории най- добрите в часовото време спечелиха купи и шампанско.

Г-н Камен Михайлов- директор и организатор на състезанието връчи плакет на кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов за указаното съдействие, с благодарност за подкрепа и организиране на петото Ретро Рали България.
Г-н Младенов от своя страна благодари на организаторите на Ретро Рали България и заяви, че това събитие вече е част от културния календар на община Костинброд. Кметът използва момента и покани на сцената екипажа от община Костинброд Тошо и Митко. Те получиха специални награди – плакети. „Синята светкавица“ е първа за нас! Първият отбор на община Костинброд спечели сърцата на цялата община и засвидетелства Първото място за община Костинброд“, заяви кметът на община Костинброд.

Поп идола на малки и големи – Тита, продължи да радва всички дошли на площад „Иван Вазов“ и след награждаването на Петото Ретро Рали България!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete