Събота, 16 Януари 2021, 07:50

Ревизоро направи първа копка на водопровод

24 Ноември 2020, 15:40
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 620 0


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - "Ревизоро" участва в първата копка за изграждане на довеждащ водопровод от помпена станция село Лесново до селата гара Елин Пелин и Нови хан във връзка със стартирането на строеж „Рехабилитация на външното водоснабдяване на с. гара Елин Пелин и с. Нови хан“. Събитието уважиха г-жа Михаела Доцова - главен инспектор на МОСВ, г-н Ивайло Симеонов- кмет на Община Елин Пелин, г-н Николай Плещов-председател на Общински съвет Елин Пелин, г-н Богомил Бранков- общински съветник и председател на ВМРО-София обл., заместник – кметове на Община Елин Пелин, общински съветници и администрация.
Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в размер на 2 038 145.79 лв. без ДДС, отпусната от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предвидено е изпълнението на рехабилитацията да отнеме 120 дни. Целта на инвестицията е да бъде изграден нов 10-километров довеждащ водопровод от помпена станция Лесново до село гара Елин Пелин и село Нови хан. Подмяната на старите етернитови тръби с нови ще подобри качеството на питейната вода за близо 9000 жители в района.
„Водата е безценен ресурс, който трябва много да пазим. С изграждането на новия водопровод ще се намалят драстично загубите по мрежата и ще се повиши качеството на питейната вода за хората. Радвам се, когато можем да помогнем за изграждането на толкова важна инфраструктура, каквато са водопроводите. Те са инвестиция, която ще служи и на бъдещите поколения. Този проект беше един от първите, които подписах след встъпването ми в длъжност на министър“, заяви министър Димитров след като направи първа копка на проекта за рехабилитация.
Кметът на гр. Елин Пелин Ивайло Симеонов благодари на министър Димитров и Министерството на околната среда и водите за осигуреното безвъзмездно финансиране за проекта.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

отговори
Да (75)
70% Complete
Не (191)
70% Complete
Ще изчакам да се ваксинират повече хора и тогава ще преценя (48)
70% Complete
Имам особено мнение по въпроса с ваксината (20)
70% Complete
Вече имам изграден имунитет и не се нуждая от ваксина (18)
70% Complete