Събота, 20 Април 2024, 11:48

Резултати и класиране след 14-тия кръг на АФЛ

23 Февруари 2013, 14:14
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 6813 81


Първият двубой от предпоследния кръг на АФЛ беше между отборите на Черното Лале и Олимпик Литаково. Очакваше се лесен двубой за отбора на Черното Лале с оглед на позициите на двата отбора в класирането. Мачът беше доста интересен за наблюдаване. Един много спокоен двубой, липсваше напрежение. Отборът на символичните домакини успя първи да открие резултата още в самото начало. Момчетата на Литаково много добре стояха на терена и затрудниха максимално отбора на Лалето. Първата част завърши при резултат 1:0. Второто полувреме започна с много бърз гол на Ради Зарев, с което си решиха мача. Точни за отбора победител бяха Светлин Семков и Ивелин Данчев с по два гола, един добави Радослав Зарев. Краен резултат 5:0.

Съботният ден започна с мача между отборите на Балкан Ветерани и Булсан. Мачът започна доста добре за по-опитният състав на Ветераните, като те бързо успяха да открият резултата. Балкан водени от своят играещ треньор Евгени Алексиев добре задържаха топката и контролираха играта. В отбора на Ветераните личеше липсата на някой от ключовите играчи като Янчо Петров и Димитър Добревски. Мачът беше доста спокоен и съдята нямаше никакви проблеми. Първата част завърши при резултат 3:1 за Ветераните. Много красив гол през първата част отбеляза Асен Йорданов от отбора на Булсан, който с далечен и много точен удар в горният ъгъл на вратата направи безпомощен вратаря на Балкан. Втората част започна с превъзходство на Ветераните като те успяха да отбележат нови три гола. С много майсторско изпълнение, играещият треньор Евгени Алексиев - Гената успя да преудолее вратаря на символичните гости. Резултата можеше и да е много по изразителен, ако небяха пропуските на Григор Стойчовски и Иван Колибанов. Точни за победителите бяха Иван Колибанов и Григов Стойчовски с по два гола, по един гол добавиха Евгени Алексиев и Андрей Андреев. За Булсан точни бяха Асен Йорданов, Николай Къдрев и Симеон Миленов. Краен резултат 6:3.

Вторият двубой трябваше да бъде между отборите на Орханиец и Роял, но мачът не се състоя.

Последният двубой от съботният ден беше между отборите на Мадара и Калчопили. Всички мачове в който участва отбора на Мадара са изпълнени с голям заряд, момчетата се хвърлят за победа и давата всичко от себеси. Двобоят започна много равностойно и не липсваха полужения и пред двете врати. Първи до гол се добраха момчетата от Калчополи, като голът им даде допълнителна увереност в играта. Момчетата на символичните гости се опитваха да отиграват полуженият сами и личеше липсата на комбинативност, което значително овеличаваше грешките в тяхната игра. Полувремето завърши при резултат 0:1. Втората част започна доста добре за Мадара като те успяха бързо да изравнят резултата, точен беше Сашо Сашев. През втората част трима футболисти от отбора на Мадара получиха жълти картони, което разстрои играта на целият отбор, от това много умело се възползваха футболистите на символичните гости и успяха да отбележат три бързи гола с което решиха мача в своя полза. Точни за победители бяха Радослав Цветанов с два гола, по един добавиха Райко Влъчков и Димитър Антонов. Краен резултат 1:4.

Мачовете от неделният ден започнаха с дербито на 14-тия кръг между отборите на Мургаш и Север. С голямо очакване беше този двубой. През седмицата се изписа много отностно този мач и това допълнително нажежи обстановката. Мачът протече при голям зрителски интерес, като публиката на Север добрисене за настроението, като техен привърженик носеше барабан. Мачът започна доста добре, като и двата отбора играеха за публиката. Първата част завърши при резултат 0:0, като всичко оставаше да се реши през второто полувреме. Още в началото на втората част отлични положения за гол имаха играчите на Север, но с лекота ги пропиляха. Последваха доста добри атаки и за отбора на Мургаш. но блестящи намеси на вратаря на Север предотврати гола. След една хубава атака на символичните домакини, Цветелин Николов - Цънти, хубаво се освободи от своя пазач и с много прецизен удар преудоля вратаря на противника. Този гол някак си прекърши момчетата на символичните гости, като те се втурнаха в атака и оголиха защитата си. Три минути след първият гол, след нова хубава атака на Мургаш, Марин Георгиев - Чичарито успя да финтира противника, подаде хубав пас на Ивайло Иванов - Кехмата и той с много красив удар от движение успя да отбележи гол. След втория гол, отборът на Мургаш успокои играта и усешно контраатакуваха. Отборът на Север-а в този мач нямаха късмет пред гола и загубиха двубоя. Отличен мач за Мургаш изигра Цетелин Николов - Цънти, който отбеляза и хетрик. Краен резултат 4:0.

Вторият двубой от неделният ден беше между отборите на Бохемите и Микроак. Отборът на Микроак се представяше доста добре в последните мачове и се очакваше и днес да покажат добра игра. Мачът започна доста силно за Бохемите, като те взеха инициативата още от самото начало. Първата част завърши с минимална преднина за отбора на Бохемите 2:1. Втората част беше доста по резултатна от първата, като отбора на Бохемите показа много добра игра, може би един от най-силните им мачове. За символичните домакини се отличиха Йонко Ненчев и Ивайло Касов с по три гола, един добави Светлан Цаков. За отбора на Микроак точни бяха Нейко Нейков и Димчо Киров. В публиката коментираха, че ако Бохемите така са играли и в предишните мачове, сега можеше да са доста по-напред в класирането. Краен резултат 7:2.

В третият двубой един срещу друг се изправиха Чавдар Новачене и Бичкиите. Очакваше се доста лесен двубой за отбора на Новачене. Мачът започна с пълно превъзходство на Чавдар и още през първата част реши двубоя като отбелязаха четири безответни гола. Втората част отново беше под диктовката на символичните домакини, като те успяха да вкарат още шест попадения, за да затвърдят разгромната си победа. Отличен мач направи Петър Наков като той успя да отбележи четири попадения, по две попадения - Иван Иванов, Пламен Иванов и Цветко Павлов. Краен резултат 10:0.

Последният двубой от 14-тия кръг беше между отборите на Тубонджин и Ред Хартс. Изключително спокоен двубой. Мачът премина през обрат, като първи успяха да отбележат гол отбора на Тубонджин, точен беше Любомир Томов. Така завърши и първата част. През втората част с две попадения на Марин Данчев, отбора на Ред Хартс се добра до пълен обрат и успяха да вземат трите точки в срещата. С тези си два гола Марин Данчев се изравни с третия в голмайсторската класация. Краен резултат 1:2.

Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/mini-liga

Източник: http://balkanec.bg

Ключови думи: Аматьорска футболна лига

Подобни новини

Коментари (81)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 15:21

    Семчето пак блести, браво на Черното Лале

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 17:51

    sem4eto e kaluf !!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 21:25

    nai dobrite sa madara

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 10:10

    Мургаш май няма да се явят на мача с Севера от 12, защото ги е хванало шубето.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 13:59

    kakvo e stanalo doideha li Murgash na ma4a s Severa

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 15:39

    kolko e tiho tuk

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 16:17

    Мургаш затвориха устата на всички, Кехи ги разби направо, страхотен гол.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 17:30

    igraxa dobre i zatova bixa bravo na kexi

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 17:34

    murgash ne samo doidoha no razbiha severa s 4 na 0 i pak si otidoha :D

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 17:37

    haha nai gi e qd bebencata ot chernoto lale mishlenca blagi :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete