Събота, 20 Април 2024, 12:22

Резултати и класиране след 5-тия кръг на Аматьорската лига

16 Декември 2012, 14:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 9067 58


Първият мач от 5-тия кръг на АФЛ беше между отборите на Балкан Ветерани и Тубонджин.
Мачът започна с видимо превъзходство на ветераните. Те успешно разиграваха и задържаха топката в полето на Тубонджин. Резултатът откри Добревски в 12 мин., а в 18-мин Янчо Петров удвои аванса. Мачът изглеждаше безнадежден за Тубонджин, докато в последните секунди на първото полувреме след далечен удар на Трифон Трифонов топката мина между краката на вратаря на ветераните за 2:1. През второто полувреме ветераните се поизмориха, отстъпиха инициативата и се прибраха пред своята врата. В защитата на ветераните играеше и бившият футболист на Левски - Иван Тодоров. 10-тина мин. преди края на мача при една контраатака Стойчовски доведе до крайното 3:1.

Вторият ден започна с дербито на 5-тия кръг между отборите на Роял и Черното Лале. И двата отбора до момента не бяха усещали вкуса на загубата. Мачът започна доста равностойно, като леко предимство имаше  отборът на домакините. Редуваха се удари и към двете врати, но до гол не се стигна. Отборът на Черното Лале се възползва от една грешка в защитата на Роял и Ради Зарев отбеляза красив гол. Момчетата от Роял се втурнаха да изравняват резултата, но нямаха късмет пред гола. Блестящи спасявания направи вратарят на гостите - Димитър. Полувремето завърши при резултат 0:1 за Черното Лале. Второто полувреме започна с натиск на Роял и при една от спорните ситуации се стигна до дузпа в тяхна полза и червен картон за Светлин Семков. Така отборът на Черното Лале остана с човек по-малко. Зад топката застана Здравко, но вратарят успя да отрази неговия удар. Последваха още пропуски пред вратата на Черното Лале, докато след една хубава контраатака Ивелин успя да удвои резултата 2:0. Всички предусещаха победата на Черното Лале, но момчетата на Роял стигнаха до равенството след голове в края на Марян и Николай. Краен резултат 2:2.


Последният двубой от 2-рия ден на АФЛ беше между отборите на Мадара и Ред Хартс. Мачът беше доста интересен, отборите бяха  равностойни. Двубоят вървеше много добре, докато не дойде началото на второто полувреме, след контраатака на отбора на Мадара, последният в защитата на Ред Хартс спря неправомерно нападателя и заслужено получи жълт картон. В този момент вратарят на Ред Хартс - Иван Дилов се нахвърли върхи съдята и го удари. Резултатът до момента беше 4-1 в полза на Мадара. След тази ситуация, съдията прекрати мача и отборът на Мадара победи служебно със 7:0. По правилата на лигата вратарят Иван Дилов е отстранен, а отборът на Ред Хартс е с последно предупреждение за изваждане от АФЛ.

В неделния ден първият двубой беше между отборите на Калчополи и Булсан. Всички очакваха лесна победа за символичните домакини, но това не се оправда. Мачът започна доста интересно и двата отбора си размениха много удари. Но с блестящи намеси на двамата вратари резултатът не се променяше. Малко преди края на първото полувреме, след рикошет в крака на Димитър от Калчополи, се стигна и до първото попадение. Така завърши първото полувреме. Второто част започна с натиск на Булсан и те стигнаха до изравняване 1:1. Така мачът стана доста интересен и динамичен. Момчетата от Калчополи гонеха задължителна победа и натиснаха здраво съперника си и голът не закъсня, Ради успя да осигури аванс от един гол - 2:1. Малко преди края Калчополи стигна и до 3-ти гол, с което реши мача. Силите на Булсан стигнаха само за още един гол. Краен резултат 3:2.

Вторият двубой за деня беше между отборите на Мургаш и Микроак. Мачът беше доста равностоен в началото, отборът на Микроак успя да се противопостави на сочените за шампиони отборът на Мургаш. С блестящи спасявания се открои вратарят на гостите - Евгени. Постепенно момчетата от Врачеш взеха инициативата и резултатът не закъсня -  Иво, с хубав изстрел от дистанция, успя да преодолее вратаря на Микроак. Последва нов гол на Веско за Мургаш и така завърши и полувремето. Второто полувреме започна отново равностойно. Отборът на Микроак нямаше късмет пред гола, за сметка на това футболистите на Мургаш успяха да увеличат преднината си с голове на Марин-Чичарито, Мирослав и Кестата. Краен резултат 5:0. Така отборът на Мургаш е единственият с пълен актив от точки.

Третият мач за деня беше между отборите на Бичкиите и Орханиец. Мачът беше изключително интересен за наблюдаване. Имаше доста майсторски отигравания от отбора на Орханиец. Футболистите от символичните гости натиснаха много здраво своя съперник и само добрата намеса на вратаря на Бичкиите запазваше резултата 0:0. В края на полувремето при едно от спасяванията вратарят на домакини се контузи и се наложи смяна. Това оказа доста голямо влияние на отбора и голът не закъсня. Първото полувреме завърши при резултат 1:0 с гол на Иван Редовски. Второто полувреме футболистите на Орханиец направо разнищиха своя съперник и го победиха с 9:2. Като отново на висота беше Иван Редовски с 5 гола. Краен резултат 2:9.

Четвъртият мач беше между отборите на Чавдар Новачене и Бохемите. Всички очакваха първа победа на отбора на Бохемите, но те се изправиха срещу коравия отбор на Новачене. Момчетата на Чавдар са доста обиграни и го показаха във всички срещи досега. Мачът завърши с категорична победа на Новачене с 10:3.

Последният двубой за деня беше между Север 2012 и Олимпик Литаково. Мачовете на Север 2012 винаги са изпълнени с много емоции. Двата отбора бяха доста равностойни, имаше интересни изпълнения и голямо напрежение в отбора на Север. Направиха няколко смени в отбора на домакините и голът не закъсня, 1:0 за отбора на Север. Така завърши и полувремето. Второто полувреме започна с натиск на Литаково и стигнаха до изравняването, радостта им не беше дълга, защото момчетата от Север успяха да дръпнат в резултата. До края на мача и двата отбора имаха доста положения, но до нови голове не се стигна. За отбора на Север головете вкараха Марян и Христо. Краен резултат 2:1.

Пълна статистика от мачовете, класиране за голмайстор търсете на адрес http://balkanec.bg/mini-liga

Източник: http://balkanec.bg

Ключови думи: Аматьорска футболна лига

Подобни новини

Коментари (58)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 22:21

    Еи неспите ли, по всяко време имате новини ;). Спрете се малко

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 00:08

    Naprotiv....evala vi 4e ste tolkova gavkavi i barzi v novinite :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 00:36

    Bobi pozna rezultata

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Декември, 08:28

    Боби е номер 1, страшен си еи :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: цецо 15 Декември, 09:04

    боби чакам да ми кажеш 3 мача да заложа на тях.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Декември, 13:19

    2 мач как е

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Декември, 13:23

    2:2

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Декември, 13:33

    bobi i toq pat pozna

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Декември, 14:32

    Семчето не издръжа и провали отбора.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Декември, 14:37

    верно го провали

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete