Четвъртък, 25 Април 2024, 04:58

Резултати от специализирана полицейска операция на територията на РУ- Пирдоп

8 Февруари 2019, 13:02
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 784 0


За времето от 12 до 20 часа на 7 февруари на територията, обслужвана от РУ- Пирдоп, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност; пресичане, разкриване и документиране на закононарушения, свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол, незаконната сеч на дървесина; нарушения на ЗДвП, както и профилактиране на лица, заподозрени като съпричастни към извършени престъпления в региона.

Полицейските действия бяха проведени от служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп съвместно със служители на дирекция „Жандармерия“.

В рамките на операцията са проверени 185 моторни превозни средства и 306 лица. За констатирани нарушения са съставени общо 19 акта, 14 от които по Закона за движение по пътищата, останалите 5 по Закона за българските лични документи. Съставени са 18 фиша и един електронен.

За срок до 24 часа са задържани общо петима души, сред които и 36- годишен криминално проявен пирдопчанин, транспортирал с кон незаконно добита дървесина. Дървата са иззети заедно с установена при тях резачка, а от служителите на горската стража е съставен акт на нарушителя.

При извършването на обход на главен път 1-6, полицейските служители са установили четири безстопанствени коня, чието присъствие на пътното платно представлявало сериозна предпоставка за възникването на пътни инциденти. В тази връзка, със санкция на представители на Българката агенция по безопасност на храните, животните са настанени в изолатор.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete