Сряда, 24 Април 2024, 19:51

Резултати след срещите от пети кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград 2018/19

25 Март 2019, 16:22
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1573 0


Тази неделя (24 март) се проведоха двубоите от пети кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград 2018/19. Отбелязахме поредния успешен ден свързан с идеята да се развива аматьорския футбол в общината. Хубавото време пък придаде тон на участниците и срещите се проведоха при добро настроение.

Подобаващо начало на кръга дадоха Сенсата и Сириус. Още с първата среща за деня станахме свидетели на неочакван развой. Тимът на Сенсата надскочи себе си и успя за пореден път да докаже, че футболната игра е непредсказуема. Символичните домакини първи поведоха в резултата, но след това рухнаха и позволиха на Сириус да поведе с 3:1 до края на полувремето. Тук някъде може би изглеждаше, че краят за Сенсата е настъпил, но момчетата от отбора не мислеха така. След силно представяне през второто полувреме, символичните домакини вдигнаха оборотите и в крайна сметка сътвориха зрелищен обрат, който определено заслужава похвали. Отборът на Сириус пък очевидно нямаше ден и по всичко личи, че  шансовете на "жълто-сините" да се наредят в топ 3 се изпариха. Краен резултат - 4:3.

Втори един срещу друг на терена се изправиха Отряд Армейци и Микроак. Двубоят бе чакан с огромен интерес, тъй като двата отбора излязоха в пряка битка за призовите места. Сблъсъкът отговори на своя етикет и успя да предложи точно това, което се очакваше от него. ”Червените“ стояха по-добре на терена през по-голямата част от първото полувреме и това респективно доведе до последици. Тимът на Отряд Армейци поведе с 2:0 за кратък период от време, след като демонстрира по-добра игра и заслужено си изработи преднината. Представителите на Микроак пък все още опипваха почвата и не успяха да покажат най-доброто от себе си. Въпреки това символичните гости върнаха един гол до почивката и при резултат 2:1 на полувремето, интересното тепърва предстоеше. След подновяването на играта отборът на Микроак буквално превключи предавката и показа тотално различен футбол. Малко след началото на второто полувреме резултатът бе изравнен. Последва истински подем в представянето на символичните гости. Отборът на Микроак успя да затвори пролуките към вратата си, а същевременно показа много добра ефективност в нападение и успя да обърне резултата. До края символичните гости натрупаха преднина, която бе непосилна за Отряд Армейци и жизненоважните 3 точки отидоха за Микроак. Краен резултат - 2:6

Третият спор за кръга бе между Мургаш Врачеш и Сименс. Малцина хора по трибуните очакваха да видят някаква интрига в този мач. За голяма изненада обаче такава имаше. Може би събитията бяха продиктувани от късата скамейка, с която разлолагаше тимът на Мургаш Врачеш, но все пак отборът на Сименс показа желание и не се предаде. ”Зелените“ успяха да разпечатат вратата на шампиона цели 5 пъти, превръщайки го в един от отборите, срещу когото имат най-висока успеваемост в попаденията. ”Сините“ останаха с 5 човека през второто полувреме и това от своя страна също изигра важна роля. Все пак тимът на Мургаш се справи с предизвикателството и записа поредния си успех. Краен резултат - 9:5.

Финалният сблъсък между Грамаде Скравена и Никсметал Груп не предложи изненади. "Зелените" взеха своето, след като спечелиха убедително и продължават борбата си редом с Микроак и Козаро за челната тройка. Краен резултат - 3:15.

Тимът на Козаро спечели служебно срещу отбора на Черното лале, тъй като "лалетата" не успяха да покрият минималния нужен брой състезатели. 


Статистика, класиране, програма и голмайстори може да намерите тук.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2018

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete