Четвъртък, 18 Април 2024, 23:56

Резултати след срещите от петия кръг на АФЛ Ботевград 2018/19

2 Декември 2018, 19:57
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1946 2


Днес (2 декември) се изиграха двубоите от 5 кръг на АФЛ Ботевград 2018/19. Футболните любители дадоха подобаващо начало на празничния месец декември, като мразовитото време не успя да сломи духа и настроението на участниците. Мачовете се проведоха без затруднения и съвсем закономерно сблъсъците на някои от фронтовете бяха доста ожесточени.

Началото на кръга дадоха отборите на Сириус и Сенсата. Двете страни опровергаха високите очаквания, които бяха поставени към тях и спретнаха качествен футболен двубой. Символичните домакини стартираха добре, но след това не успяха да запазят преднината си и допуснаха обрат. Последваха оспорвани минути, в които все пак тимът на Сенсата успя да задържи крехкия си аванс и се добра до така важните три точки, които да дадат ход на новото лице на отбора. Краен резултат - 2:3. Статистика от срещата може да намерите тук.

Втората среща бе представена от Черното лале и Козаро. Двата отбора изиграха силен и най-вече равностоен двубой, чийто изход трябваше да се определи в заключителните минути от мача. Почти през цялото първото полувреме съперниците не успяха да намерят пътя към гола. Козаро започна активно в търсене на ранно попадение, но голяма заслуга това да не се случи имаше силното представяне на стража на Черното лале. Психологическото предимство бе за момчетата от Козаро, които успяха да преодолеят защитния вал на "лалетата" точно преди края на първото полувреме. След почивката отборът на Черното лале надигна глава и се върна в мача, но малко не му достигна да запише първи точки в надпреварата. Вместо това с хладнокръвна игра Козаро успя да изтръгне победата и записа три точки в актива си. Краен резултат 2:3. Статистика от срещата може да намерите тук.

Трети един срещу друг се изправиха Микроак и Отряд Армейци. Срещата бе сочена за дербито на кръга и бе чакана с интерес. Двата отбора започнаха предпазливо в първите минути. По-активният на терена бе тима на Отряд Армейци, който създаде няколко хубави положения пред вратата на съперника си. Силна игра в защита на Микроак обаче предотврати промяна на резултата. След като умело изчакаха своя момент, символичните домакини нанесоха поразяващ удар върху "армейците" и поведоха с два бързи гола. Това до голяма степен разруши играта на символичните гости и с напредването на времето тимът на Микроак увеличи преднината си. Отборът на Отряд Армейци прекалено късно "отпуши" вратата на своя съперник и това от своя страна изигра важна роля за развитието на мача. Над всички в днешната среща се отличи головата машина на Микроак - Антонио Йорданов, който наниза и 5-те попадения за своя тим. Нападателят  изигра важна роля за поредната победа на Микроак в надпреварата, която изстрелва отбора в борбата за призовите места. Краен резултат - 5:1. Статистика от срещата може да намерите тук.

Четвъртият двубой бе между Йънг Бойс и Феърплей Мездра. Интригата присъстваше на терена през цялото първо и част от второто полвуреме. Символичните гости поведоха в резултата, но тимът на Йънг Бойс отказа да се предаде без бой и бе напът да се върне в мача. Момчетата от Мездра запазиха хладнокръвие и удържаха на моментното пробуждане на своя съперник, след което убиха настойчивостта му и се прославиха с висок успех в предни позиции. Това на свой ред донесе и пета поредна победа за Феърплей Мездра. Краен резултат - 3:10. Статистика от срещата може да намерите тук.

Петата среща бе представена от Сименс и Мургаш Врачеш. Миналогодишният шампион се завърна с гръм и трясък в надпреварата и съвсем очаквано не остави никакъв шанс на Сименс, побеждавайки с разгром. Краен резултат - 0:10. Статистика от срещата може да намерите тук.

Кръгът бе закрит с двубой между Никсметал Груп и Грамаде Скравена. Още от самото начало тимът на Никсметал Груп респектира противника си и натрупа солиден аванс. Символичните домакини изнесоха пореден силен мач, чрез който отговориха на очакванията и след петата си поредна победа започват да се превръщат в друг основен конкурент за първото място тази година. Краен резултат - 12:2. Статистика от срещата може да намерите тук.

Статистика, класиране, програма и голмайстори може да намерите тук. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2018

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Декември, 21:52

    Къде е вожда на козлетата

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Декември, 20:55

    Еи за Семков само хубаво или нищо!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete