Събота, 20 Април 2024, 14:43

Рилски спортист победи Балкан с кош в последните секунди - (видео)

10 Март 2013, 17:33
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2435 4


Бранко Миркович с решителен кош в последните секунди

Рилски спортист направи много важна крачка за място в тройката след края на редовния сезон. Самоковзци надиграха основния си конкурент за третата позиция Балкан със 70-66 у дома и вече са с две победи пред съперника. Така пред Рилски остават само лидерите Лукойл Академик и Левски, като тимът ще гони до края да запази позицията си преди плейофите. Самоковци имат 14 победи и 5 загуби, а ботевградчани са с баланс 12-7. Двата отбора не изиграха много красив двубой, но за сметка на това той бе интригуващ от начало до край и предложи доста емоции на зрителите в залата, които в края и се спречкаха. В следващия кръг Рилски спортист ще гостува на шампиона Лукойл Академик, а Балкан ще играе с Левски в София.

Малко след началото на първата част гостите вкараха 7 точки поред и излязоха напред с 6. След това обаче последва серия от 12-0 за домакините, с която те взеха аванс, който поддържаха и през втората четвърт. Третата започна по-силно за Балкан, като ботевградчани тръгнаха със серия от 11-2 и поведоха с 1 точка, а скоро дръпнаха и с 4. Рилски обаче вкара 8 поред и си върна водачеството, а то стигна и до 7 точки преди в края на частта Урош Петрович да отбележи три наказателни удара и да вкара двата отбора в решителните десет минути с разлика от 4 точки в полза на домакините.

Последната част започна с 6 точки поред за Балкан, а след това Рилски отговори с добри минути и поведе. Дълго време двата тима не си вкараха, а с тройка на Мартин Маринов резултатът стана равен при по-малко от две минути до края. Последва размяна на по два успешни наказателни удара, а при оставащи 56 секунди Бранко Миркович отбеляза от тройката за домакините. След това сърбинът игра силно в защита и открадна топката от Йордан Бозов, но пропусна при стрелбата и за Балкан останаха 19 секунди за атака. Бозов опита стрелба от тройката, но тя бе блокирана от Тони Гуджино, а от наказателната линия Христо Захариев успя при един опит 2 секунди преди края и фиксира успеха на своя тим.

Гостите могат да съжаляват за това, че изпуснаха 7 наказателни удара от 17 опита, а пък домакините имаха 5 грешки по-малко. Като цяло двубоят бе равностоен, като все пак по-често напред бе тимът от Самоков.

Най-резултатен за успеха стана Бракстън Дюпри със 17 точки. Сънародникът му Тери Смит добави 14, а Бранко Миркович се отчете с 11 точки и 6 асистенции.

За гостите от Ботевград Йордан Бозов вкара 12 точки, а по 10 имаха Станислав Славейков и Станимир Маринов, който хвана и 10 борби.



Източник: http://bgbasket.com

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:41

    Гледах мача по телевизията, балкан си пропиляха мача, ужасни грешки. А публиката на Балкан за пореден път се изложи.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Март, 17:52

    Това не е публиката на Балкан!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Март, 18:15

    #2 A на кой публиката псуваше и обиждаше, ще има големи наказания. Пак група пияници се правят на умни.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Март, 19:32

    агитката е сбор от пияндури. Продадоха се за едното пиене на лукойл и останаха във варна. Какъвто отбора такава и агитката - НЕЩАСТНИЦИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete