Петък, 19 Април 2024, 21:56

Роденият в Сливница подполковник Георги Георгиев е новия командир на 29-ти механизиран баталъон - Шумен

23 Септември 2020, 19:57
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 2236 0


Днес в 29-ти механизиран баталъон - Шумен от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „командир на 29-ти механизиран баталъон” и изпращане на военнослужещ в резерва. Със заповед на Министъра на отбраната, подполковник Митко Митев сдаде длъжността на подполковник Георги Георгиев.

Церемонията сe проведе под ръководството на командира на Единен център за начална подготовка полковник Марин Господинов, който благодари на досегашния командир за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг и му връчи грамота за показан висок професионализъм, проявено усърдие, трудолюбие и по повод навършване на пределна възраст. Той приветства с добре дошъл в редовете на ЕЦНП новия командир и му пожела успешна и достойна служба.

Подполковник Митко Митев се сбогува с бойното знаме на военното формирование, след което ритуалът продължи с тържествен марш начело с подполковник Георгиев и завърши с утвърждаването на акта за приемане и сдаване на длъжността „командир на 29-ти механизиран батальон”.

Новият командир подполковник Георги Георгиев е роден на 29 ноември 1970 г. в гр. Сливница. Завършил е артилерийско инструментално разузнаване през 1993 г. във ВВУАПВО „П. Волов” в Шумен и ВА „Г. С. Раковски” през 2007 г. Организация и управление на оперативно-тактическите формирования от СВ. Офицерската си служба започва като командир на разузнавателен топогеодезки взвод във в. ф. 22310 - Самоков през 1993 г. Преминал е през всички командни длъжности до началник на мобилизационна база. Участвал е през 2010 г. в мисия в Кандахар - Афганистан. Владее 3 езика – английски, немски и руски език.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete