Четвъртък, 25 Април 2024, 09:14

Ролпласт продължават да строят на територията на община Костинброд

19 Април 2018, 20:51
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1853 0


С първа копка на 19 април стартира строителството на два склада в “Ролпласт Груп” АД, гр. Костинброд.
Фирмата влага 7 мил. лв. в разширяване на производствената си база.


Първа копка на проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на „Ролпласт Груп“ АД, се състоя на 19.04.2018 г., от 11:30 ч., в производствената база на компанията в Индустриална зона на гр. Костинброд, ул. „Император Константин Велики“ №19. Инвестицията за реализацията на проекта е в общ размер на 7 мил. лв. Тя включва изграждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна база.

На събитието г-н Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт Груп“ АД, даде старт на строителството на двата склада, които са с общ размер 5100 кв. м. Специални гости на събитието бяха г-н Емил Караниколов- министър на икономиката, г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-на Анна Радовска- зам.председател на ОбС-Костинброд и секретар на БАИ, както и представители на общинската и местна власт в община Костинброд, представители на бизнеса от региона, служители на компанията и граждани.

След цялостната реализацията на проекта, най-големият производител на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32 000 кв. м производствена база.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас „А”, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Г-н Младенов пожела успех на проекта и пред присъстващите представители на бизнеса благодари за съвместната работа. Той изтъкна, че с бизнеса и съдействието на министерство на икономиката беше разработен и предстои да бъде изработен проект за изключително важен участък за община Костинброд. Проект за кръгово движение на път II-81 “Ломско шосе” и път “Император Константин Велики”(индустриална зона).
Благодарение на желанието на бизнеса, министерство на икономиката и Ролпласт - като инвеститор клас “А” през изминалата година, до края на 2018 година кръговото ще бъде факт!

Кметът на община Костинброд изтъкна, че пътя в промишлената зона ще бъде изцяло рехабилитиран и е в обхвата на проекта одобрен от Държавен фонд “Земеделие”. „Договорът е подписан!”, заяви г-н Младенов. Ролпласт и бизнеса на ул.”Император Константин Велики” могат да очакват нов път в края на тази или началото на 2019г.

Пред присъстващите, кметът спомена и други важни проекти в община Костинброд, а именно озеленяването на централните улици в града и реставрирането и социализирането на черква “Св.Петка” в с. Богьовци, която бе одобрена от един от градовете „столици на културата” за 2018 г. – Палермо, Сицилия. Черквата от 1852 година ще намери своето място в изложбена зала в седмицата на културата в Палермо през май месец 2018г.! Един невероятен успех за община Костинброд! Картини на черквата „Св.Петка” ще бъдат изложени в най- голямата катедрала в една от "Столиците на културата" за 2018г.. Делегация от община Костинброд ще представят впечатляващата ни черква, както и бизнеса на наша територия.

Г-н Николчев презентира проектната идея за велоалея, която да свързва индустриалната зона с централната част на града.
Благодарение на инвестициите му и на министерство на икономиката, този проект ще се реализира през следващата година.


Министърът на икономиката г-н Караниколов поздрави всички присъстващи и спомена, че министерството и държавата стоят зад утвърждаването и реализацията на бизнеса, и ще съдействат за създаването на една благоприятна икономическа среда.

Младата изпълнителка Гери Попгенова от Дневен център за работа с деца на улицата- Костинброд и победителка в конкурса “Парад на забавната детска песен”, беше вокалната изненада на публиката. На края на събитието, г-н Младенов раздаде на всички гости книгата за „Св.Петка”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete