Четвъртък, 18 Октомври 2018, 16:51

"Розите на България" в СУ "Хр.Ясенов"

12 Май, 12:21
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 531 1

Прекрасна инициатива с прекрасно настроение посрещната в СУ "Хр.Ясенов" и изпълнена с много красиви инициативи-ето това бе деня 11 май, в който се проведоха редица мероприятия по повод "Розите на България". Началото бе поставено с подреждането на :  изложба „Българските букви“ , подготвена от първокласници; изложба с рисунки на третокласници на тема „Моята България“; Арт работилница „Българско везмо“ - с ученици от 6 клас; пленер на тема „Етрополска книжовна школа“; изложба на стари учебници и книги, кратка диктовка, не само за проверка на знанията по български правопис и пунктуация, но и засвидетелстване почитта към българската просвета и култура, към българските учители, учени и университетски преподаватели, просветители и дейци на културата.Инициатива на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.

В 12.00ч., училището се изпълни с музика и хубави хора, в които се включиха ученици и учители и настроението наистина беше като за празник посветен на България. На алеята пред СУ "Хрн.Ясенов" учениците от 2-те класове рисуваха с тебешир на асфалта на тема : " Аз обичам България".
Впечатляваща бе срещата с журналиста-пътешественик и писател Николай Нинов и неговата съпруга, които представиха над 500 снимки от великолепни природни забележителности на нашата родина и разказаха за онези свещени места, които правят България уникална и неповторима. Срещите им с хората, притежаващи някакъв дар, способност или излъчват някаква сила наистина ги зареждат с енергия и ги обогатяват.Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (54)
70% Complete
Не (104)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (15)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (68)
70% Complete
Не съм заинтересован (2)
70% Complete