Четвъртък, 25 Април 2024, 17:06

РУ - Ботевград се класира на второ място на Областния турнир по футбол за служители на МВР

15 Декември 2018, 12:01
обновена на 16 Дек 2018
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3109 7


Над 2300 лева бяха събрани от благотворителния футболен турнир за служители на МВР, който се проведе на 13 и 14 декември в зала “Арена Самоков”. Средствата от турнира са необходими за лечението на старши полицай Емил Златков от Костенец, който е с установено спиране на бъбречната дейност и в момента  е с назначена хемодиализа.

Представителите на Районно управление - Ботевград се представиха блестящо на провелия се в Самоков Областен турнир по футбол за служители на МВР. Ботевградчани бяха сред фаворитите за спечелването на надпреварата, но на финала мал шанс ги лиши от първото място, допускайки минимална загуба с 0:1 от домакина Самоков. Турнирът бе с благотворителна цел, като всички средства, събрани от участниците, бяха дарени за добра кауза в последствие. 

Регламентът на  турнира определи участниците да бъдат разделени в 2 групи по 5 отбора. В групата отборът на ботевградската полиция се падна с РУ - Своге, ОДМВР - София, РУ - Етрополе и РУ - Костинброд. В първата си среща РУ - Ботевград завърши наравно срещу РУ - Своге 1:1. Във втората си изява ботевградчани разгромиха ОФМВР - София с 4:0. Единствената загуба в групите дойде срещу представителите от Етрополе - 2:3. В последната си проверка от групата тимът на РУ - Ботевград завърши наравно 0:0 срещу отбора на РУ - Костинброд и така си осигури място на 1/4 финалите. 

В 1/4 финалната фаза униформените от Ботевград показаха характер и закономерно разгромина колегите си от Костенец с 4:0. В 1/2 финалната среща се заформи много вълнуващ и най-вече интригуващ сблъсък. Ботевградчани се изправиха срещу РУ - Елин Пелин, като в редовното време двете страни не успяха да намерят пътя към гола и завършиха 0:0. Все пак трябва да отбележим ,че представителите на РУ - Ботевград играха по-добре и създадоха по-опасните положения, но на няколко пъти гредата спаси елинпелинчани и така се стигна до дузпи, които да определят един от финалистите. Ботевградчани запазиха хладнокръвие и отмъкнаха победата с 3:2 след наказателните удари и вече уверено гледаха към финала, където трябваше да  срещнат домакините от Самоков.

Закономерно двата най-стоойностни отбора се изправиха на финалната права за определянето на Областния първенец. Заформи се хубав футболен двубой, в който се забеляза качествена игра, но попаденията липсваха. В крайна сметка по-концентриран бе тимът на РУ - Самоков, който победи с 1:0, а представителите на ботевградската полиция се наредиха втори. 

Турнирът бе организиран от спортен клуб „Мусала” при ОД на МВР в Софийска област. Председателят на клуба Любомир Рангелов  благодари за съдействието на домакините, както и на полицията и Общината.
Желаещите да се включат в дарителската кампания могат да изразят своята съпричастност по банкова сметка:
Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG24CECB 9790 1082 1722 00
Емил Стоянов Златков



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 15:04

    Вмесно да хванат някой бандит футбол играят. :(

  • Отговори (9) (2)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 16:12

    Пръви на топката, а на работата...?

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Декември, 18:24

    Лубчо Лазаров играе с 50 номер в резерва и на обет у ти ви

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Декември, 18:25

    Ниама ли данс служби

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 16 Декември, 15:50

    Браво Бако

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete