Четвъртък, 28 Март 2024, 20:06

Румен Гунински бе лектор на обучение за новоизбрани кметове и председатели на общински съвети

22 Януари 2020, 14:27
(1) (2)
Правец - Новини
Прочетена: 3824 59


Вчера (21 януари) в Правец стартира поредица от обучения, които НСОРБ организира за новоизбраните кметове и представители на общински съвети (мандат 2019 - 2023). Участниците са представители на 52 общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София област, които влизат в Югозападния район за планиране.

Програмата на обучението „Съвременно местно самоуправление в България” включва 5 основни теми, свързани с основните правомощия на местната власт и взаимодействието между кмета и общинския съвет, предизвикателствата в предстоящия мандат, първите задачи, пред които се изправят органите на власт, които са най-близо до гражданите и общите приоритети, които вече 23 години обединяват всичките 265 общини в страната в Националното сдружение на общините в Република България.

Водещите теми на дискусиите представят кметове с дългогодишен опит в местната власт: Владимир Москов – седми мандат кмет на община Гоце Делчев и член на УС на НСОРБ, Радослав Ревански – кмет на община Белица за втори мандат, Ивайло Симеонов – втори мандат кмет на община Елин Пелин и член на УС на НСОРБ, Владимир Георгиев – трети мандат кмет на община Самоков и член на УС на НСОРБ, Петър Паунов – четвърти мандат кмет на община Кюстендил и кметът – домакин Румен Гунински, който вече трети мандат е на чело на община Правец.

Участниците в обучението се запознават със съвременните принципи на местно самоуправление у нас и Европейския съюз и с основните отговорности на общината по общинските секторни и хоризонтални политики и с механизмите за взаимодействие на общината с държавни структури, с гражданите, неправителствения и бизнес сектора.

Обект на дискусия са актуалните въпроси, свързани с реформата в управлението на отпадъците, водите и въздуха – едни от най-комплексните и болезнени теми през последните седмици.

Сред обсъжданите въпроси са и взаимодействието с второстепенните разпоредители с бюджет и управлението на общински предприятия и търговски дружества. Доайените в НСОРБ представиха основните изисквания и предизвикателства при структурирането на административните процеси, организацията на работа в общината, потенциала и спецификата в управлението на общинските предприятия и търговски дружества. Широк кръг въпроси, свързани с финансите на общините са обект на обсъждане в рамките на започналата поредица отфоруми.

Изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева и екипът на сдружението представиха основните аспекти на подкрепа, която всяка от общините може да получава и водещите принципи при формиране на единната позиция на българските общини в процеса на подготовка и приемане на важни стратегически документи и законодателни актове.




Източник: narmb.org

Коментари (59)

  • Отговори (16) (2)
    1. добавен от: Анонимен 22 Януари, 15:19

    Ха ха ха

    • (3) (2)
      1. добавен от: Валя 23 Януари, 14:12

      Цветка е новата държанка

  • Отговори (22) (2)
    2. добавен от: Правчанин 22 Януари, 15:46

    Майко мила, защо ли си ме ти родила та Тано Кариди да ме обучава за кмет!?! :lol: :roll: 8) Абе хора...това сигурно е някаква дебелашка шега... :lol:

    • (11) (1)
      1. добавен от: Анонимен 22 Януари, 16:36

      УЖАС! Не е за вярване нещо сте се объркали

  • Отговори (14) (2)
    3. добавен от: Анонимен 22 Януари, 16:08

    Тая Цветелина кога ходи на работа :?: Уж Директор на училище в Правец а е все до кмета Гунински : Интересно от къде взема заплата или взема две .Училището е до обят а пък тя все не е там.Вижда се и по снимките с които все хвалят кмета на Правец

    • (3) (5)
      1. добавен от: Гост 22 Януари, 17:19

      Ам кво а ти каа баце! Докат не се научиш как се пише обяД, то бая има да чудиш и маеш, аджеба кой на къде е! За запетайки да не коментирам! На таквиз овце, такива чобани!

    • (3) (1)
      2. добавен от: Joro 23 Януари, 14:16

      Niska i tratlesta...da vi imam vkusa :D :D

    • (0) (0)
      3. добавен от: Anonimen 26 Януари, 14:03

      (1.-"Гост") Чудя се, до кога?!!!!! - хората, които нямат мнение или не могат да си създадат такова, ще се ловят само за правописа на хората и най-вече ще говорят за другите, че са овце!!!Задай си въпросът в този случай, кой спада към отбор "Овце". Господина може и да няма правопис,

    • (0) (0)
      4. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:08

      (1.-"Гост") Чудя се, до кога?!!!!! - хората, които нямат мнение или не могат да си създадат такова, ще се ловят само за правописа на хората и най-вече ще говорят за другите, че са овце!!!Задай си въпросът в този случай, кой спада към отбор "Овце". Господина/госпожата може и да няма правопис, но пък има несъгласие с дадени нередности и се гневи, ти си продължавай с правописа.Явно това ти е най-важно!

  • Отговори (15) (1)
    4. добавен от: Анонимен 22 Януари, 16:25

    Голям смях пада, какъвто лектора такива и ..............

  • Отговори (6) (3)
    5. добавен от: Анонимен 22 Януари, 16:35

    Цветелина орисва бебета и други, но на работа....? На нас ни е добре в училище - кеф

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 24 Януари, 19:47

      Не знам кой си и какъв си...само не пиши от името на училището,защото явно не работиш там.Предполагам,гледаш си кефа другаде!!!!!!

  • Отговори (16) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Януари, 17:10

    Албенчето от Трудовец още ли е компанионка на баровци в общината

  • Отговори (17) (1)
    7. добавен от: Анонимен 22 Януари, 17:29

    Каквато държавата ни,такива и "лекторите".Вместо бившите бандити и автокрадци да се гърмят по улиците,изнасят лекции и обменят опит по далаверите и кражбите.Обемът на "работа" се увеличи,има и европари!

  • Отговори (14) (2)
    8. добавен от: Анонимен 22 Януари, 17:38

    Жива да не бях, падам от стола от смях.

  • Отговори (6) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Януари, 17:52

    6 доколкото знам са я изместили

  • Отговори (14) (2)
    10. добавен от: Анонимен 22 Януари, 18:11

    Дъртият крадец има много на какво да ви научи

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 23 Януари, 08:12

      Втората дума в изречението ти дава всички отговори.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete